La Fiscalia de l'Audiència Nacional estudia obrir «accions penals» contra els CDRs

Ho ha expressat en un comunicat

Imatge d'una acció dels CDRs
Imatge d'una acció dels CDRs | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia de l'Audiència Nacional estudia obrir «accions penals» contra els CDRs, segons ha expressat en un comunicat. Més detalladament, expressa que les últimes accions són «intolerables» i els considera «actes vandàlics» que «posen en perill no només la pau pública i l'ordre constitucional, sinó la mateixa essència del sistema democràtic». 

En el mateix escrit detalla que totes aquestes activitats pretenen subvertir «l'ordre constitucional emparant i enaltint amb violència a persones judicialment investigades pels delictes més greus que es poden donar en un Estat Social i Democràtic de Dret com és la rebel·lió». 

Actuació «amb contundència»

Segons expressa la Fiscalia, s'actuarà «amb contundència», ja que atribueix als CDRs possibles delictes de «rebel·lió, malversació i altres contra l'ordre públic», en uns actes que van més enllà de les accions individuals. En aquest sentit, a la seva nota, la Fiscalia assegura que ja ha adoptat accions «davant les intolerables actuacions que venen desenvolupant a la Comunitat Autònoma de Catalunya els autodenominats Comitès de Defensa de la República».

És per això que «posa en coneixement de la ciutadania que amb el suport de la Fiscalia General de l’Estat ha impulsat i ho seguirà gent investigacions penals de tot tipus per dur davant la justícia els autors i promotors d’aquests actes vandàlics». 

Talls a les carreteres

A més de les concentracions i les manifestacions, les accions més rellevants dels CDRs han estat els talls a les principals carreteres catalanes, com l'AP-7 i l'A-2, com a protesta per l'empresonament i exili dels líders del procés. Totes elles  han hagut de ser dissuadides pels Mossos d'Esquadra. Altres zones de concurrència de vehicles, com la Diagonal o la Meridiana, també han patit les conseqüències d'aquestes accions.

Les diverses manifestacions d'aquest caire han estat envoltades de polèmica pel que fa a com s'han produït els desallotjaments de les diverses carreteres, que en alguns casos han estat qualificades pels CDRs com a «brutals»


Comentaris

envia el comentari