Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Trapero

La Fiscalia mantindrà l’acusació de rebel·lió contra Trapero

La defensa de l’excap dels Mossos va demanar que es modifiqués l’acusació per tal que s’apliqués el mateix criteri de la sentència del Procés dictaminada pel Suprem

Trapero Súper Jefe Cañón
La Fiscalia mantindrà l’acusació de rebel·lió contra Trapero | Catalunya Diari

Cop dur de la Fiscalia contra Trapero. L’òrgan judicial vol mantenir l’acusació de rebel·lió contra l’excap dels Mossos d’Esquadra, tal com ha fet patent el diari ‘ARA’. La Fiscalia ha pres aquesta decisió malgrat que el Tribunal Suprem ja va descartar el delicte de rebel·lió quan va dictaminar la sentència del procés, acusant els líders independentistes de sedició.

Delicte de sedició, però amb modalitat especial

La decisió s’ha conegut tan sols dues setmanes després que la defensa de Trapero sol·licités una modificació de l’acusació de la Fiscalia, quelcom que hauria provocat que l’òrgan encarregat de jutjar l’excap dels Mossos passés a ser l’Audiència Provincial de Barcelona. En aquest sentit, cal destacar que la sentència dictada pel Suprem es configura com l’origen de tota aquesta polèmica.

Amb tot, els magistrats encarregats d’estudiar la causa van considerar al seu dia que la competència de jutjar Trapero corresponia a l’Audiència Nacional perquè el delicte que s’estava tractant era el de sedició, però amb una modalitat especial.

Trontolla la competència de l’Audiència Nacional

Però la realitat és que el delicte de sedició, tal com està recollit al Codi Penal, l’ha de processar el mateix tribunal on es du a terme aquest fet delictiu, és a dir, l’Audiència Provincial de Barcelona.

No obstant això, la de l'excap dels Mossos no és l’única polèmica amb què ha de lidiar l’Audiència Nacional. I és que precisament la sentència emesa pel Suprem fa trontollar, entre d’altres, la decisió de l’Audiència de denegar els recursos presentats per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart per tal que la seva causa passés a ser responsabilitat de l’Audiència de Barcelona, quelcom que va succeir el mes de novembre de l’any 2017. 

També et pot interessar...