Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Pocs canvis en el temps amb sol i màximes suaus aquest inici de setmana

ÚLTIMA HORA

41 senadors francesos demanen la intervenció de França en el conflicte català

La Fiscalia s'oposa a la llibertat de Joaquim Forn i Jordi Cuixart

Ho ha comunicat aquest dilluns
Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez ja coneixen la resolució del Tribunal Suprem | Cedida

 

La Fiscalia no deixa en llibertat Joaquim Forn i Jordi Cuixart, segons ha comunicat aquest dilluns. La Fiscalia General de l'Estat, doncs, s'oposa altra vegada a l'alliberament de l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, i del president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

 

Les peticions de llibertat, d'altra banda, havien estat sol·licitades a finals de la setmana passada per part de les defenses dels empresonats des de fa mesos pel referèndum de l'1-O

 

 

 

Una porta a l'esperança 

A través d'un escrit remès pel Ministeri Públic al Tribunal Suprem, l'apartat judicial no tanca la porta al fet que «es consideri la revisió periòdica de la mesura cautelar adoptada». En aquest context, doncs, es pretén «valorar si persisteixen els indicis sobre si els imputats cometen més fets delictius i es valoren els motius suficients que van justificar l'adopció de la mesura de presó provisional».

 

Ara bé, aquests apunten a la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per reconèixer el dret «de l'imputat a ser jutjat en un termini raonable o a ser posat en llibertat durant el procediment». 

 

El que està clar, però, és que Forn i Cuixart hauran de romandre a presó fins que la Fiscalia espanyola ho vegi oportú. 

  

Puigdemont i els exconsellers a Brussel·les, en el punt de mira

Finalment, el Ministeri Públic s'ha pronunciat avui també sobre resta d'imputats a la causa de l'1-O que es troben a Brussel·les o a Suïssa en el cas de l'excap de files de la CUP, Anna Gabriel. 

 

En aquest context, Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret, Lluís Puig, Carles Puigdemont i Anna Gabriel, resten a l'espera d'una decisió final que, segons la Fiscalia, «s'exercitaran les oportunes peticions una vegada s'hagi dictat ordre de processament de la causa».