IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Fiscalia no vol que el Suprem prengui el control sobre les investigacions dels consellers i de la Mesa del Parlament

No obstant això, serà el Tribunal Suprem qui prengui l'última decisió

Els exconsellers condemnats a presó entrant a l'Audiència Nacional, el passat dijous 2 de novembre
Els exconsellers condemnats a presó | Cedida

La petició que va realitzar el jutge del Tribunal Suprem, Pedro Llarena, perquè l'organisme assumís tota la investigació dels processos oberts a partir de l'1 d'octubre, no ha agradat a la Fiscalia, la qual s'oposarà a la unificació de causes i demanarà que l'Audiència Nacional continuï amb els procediments que té oberts, segons ha informat 'La Vanguardia'.

Sense canvi d'estratègia

Tot i la mort de José Manuel Maza, fiscal general de l'Estat, i la substitució provisional per part de Luis Navajas, l'estratègia de l'organisme no ha variat i no veuen viable que els membres del Govern i de la Mesa del Parlament, investigats pels delictes de rebel·lió, després de donar suport a la Declaració Unilateral d'Independència, siguin investigats pel mateix Tribunal.

No obstant això, la decisió final la prendrà el mateix Suprem, que tot i tenir en consideració les oposicions esmentades, serà qui farà l'acció definitiva, la qual pot provocar que la jutge, Carmen Lamela, així com l'Audiència Nacional, deixin d'estar involucrats en les investigacions i es vegin obligats a cedir les seves causes a l'esmentat organisme jurídic.
 

Ambdós fiscals units en la negativa

La Fiscalia de l'Audiència Nacional tampoc s'ha mostrat partidària de la unificació de les investigacions, conscients que podria implicar un tracte favorable pels membres del Govern. Això, ho basarien amb les decisions preses amb els representants de la Mesa del Parlament, tots ells en llibertat, després del pagament de la fiança, situació que no agradaria que es repetís amb els consellers.

Per aquest motiu, totes dues fiscalies reclamen que no s'han viscut canvis significatius en les investigacions posteriors a l'1 d'octubre, pel que no veuen necessari que es realitzin canvis tan significatius en els processos. Es preveu que, pròximament, cada organisme judicial informi el Tribunal Suprem de la seva opinió, entregant documents per separat, però remarcant la coincidència que existeix entre ambdós aparells.


Comentaris

envia el comentari