Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras

La Fiscalia s'oposa a la llibertat de Junqueras

El Tribunal Suprem ha demanat el posicionament de les parts sobre la sentència del TJUE i la Fiscalia ja n'ha emès el seu veredicte negatiu

Junqueras
Junqueras ja sap que ara ha d'esperar al veredicte de la Fiscalia  | Catalunya Diari

La Fiscalia ja ha emès el seu 'no' a Junqueras. El Tribunal Suprem ha demanat aquest el posicionament de les parts sobre la sentència del TJUE i, al fil de la qüestió, la Fiscalia ha estat d'allò més taxativa en  oposar-se a la llibertat de l'exvicepresident de la Generalitat i cap de files d'ERC. 

Ara la pilota és sobre el Suprem. Brussel·les defensa que està en mans del Tribunal Suprem i de l'Eurocambra  «valorar» les conseqüències de la sentència del Tribunal de Justícia de la UE sobre la immunitat d'Oriol Junqueras. Just després de la publicació del dictamen, el portaveu de la Comissió Europea, Christian Wigand, ha assegurat que «prenen nota» de la resolució que clarifica la interpretació sobre el règim d'immunitats dels eurodiputats. Preguntat per la situació entorn l'afer català, el portaveu en cap, Eric Mamer, ha defensat que el sistema judicial espanyol funciona i no veu motiu en aquesta sentència per canviar la posició de la CE sobre l'estat de dret a Espanya.

També et pot interessar...