Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Jordi Sànchez durant el judici contra el porcés

La Fiscalia també s'oposa a donar un permís de 72 hores de llibertat a Jordi Sánchez

Ja va mostrar el mateix parer en el cas de Cuixart

Imatge de Jordi Sànchez durant el judici contra el porcés
Imatge de Jordi Sànchez durant el judici contra el procés.   | TV3

La Fiscalia s'oposa a donar un permís de sortida de la presó durant tres dies a Jordi Sánchez, tal com va fer fa uns dies amb Jordi Cuixart. El ministeri fiscal creu que el permís  sol·licitat és «prematur, injustificat i improcedent». Ara, el jutjat de vigilància penitenciària haurà de prendre una decisió, tant en el cas de Sánchez com en el de Cuixart.

El  ministeri públic argumenta que atorgar permisos «excessivament anticipats» no compleixen amb l'efecte «d'intimidació al conjunt de la societat» i al propi condemnat per dissuadir-los de cometre «delictes greus, com és aquest cas». Sánchez i Cuixart  ja van gaudir d'un permís de 48 hores aprovat pel Servei de Classificació de la Generalitat.

Pendents de la posada en pràctica de l'article 100.2, activat aquest dijous

Tot plegat ha transcendit el migdia d'aquest divendres, 7 de febrer, després que la Junta de Tractament de Lledoners hagi acordat aquest dijous que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart puguin sortir de la presó alguns dies de la setmana per fer tasques de voluntariat i treballar. Ho podran fer per l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, que els presos classificats en segon grau poden demanar.

En concret, Sànchez podrà sortir tres dies entre setmana durant 11 hores al dia per fer voluntariat, i el president d'Òmnium ho podrà fer els cinc dies d'entre setmana, durant 9,5 hores cada jornada, per treballar i fer tasques de voluntariat. Tots dos hauran de tornar a dormir a la presó. La decisió és d'aplicació immediata, però la jutgessa de vigilància penitenciària haurà de decidir si la ratifica.

També et pot interessar...