Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Raül Romeva sortint de la presó de Lledoners el 2 de març de 2020.

La Fiscalia s'oposa a la sortida de presó de Romeva perquè veu similituds amb la feina de conseller

Segueix en la mateixa línia que amb la resta de condemnats pel procés

Raül Romeva sortint de la presó de Lledoners el 2 de març de 2020.
Raül Romeva sortint de la presó de Lledoners. | ACN

Com ja va fer amb la resta dels polítics condemnats amb el procés, la Fiscalia ha presentat un escrit d'oposició a l'aplicació de l'article 100.2 a Raül Romeva per treballar.  Aprecia «certa similitud» entre la feina que farà i la que realitzava com a conseller, «el que no li va impedir cometre el delicte».

El ministeri públic insisteix que no ha fet cap tractament i considera que treballar en una entitat de cooperació entre Catalunya i Bòsnia no aportarà cap efecte en la seva reinserció. Ha tornat a partir de l'aplicació de la flexibilització d'aquest règim penitenciari com d'un «segon grau i mig» i ha subratllat que Romeva «no assumeix el caràcter delictiu de la seva conducta».

Romeva no necessita reinserció social

«No només no existeix relació entre el delicte comès i la realització d'activitat laboral, sinó que els hàbits laborals no són una carència que s'hagi de treballar en l'intern», ha afegit. A més, la fiscalia indica que no és necessària la reinserció social de Romeva perquè està «plenament inserit en la societat».

També et pot interessar...