rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Fiscalia presenta un recurs perquè Tamara Carrasco, dels CDR, ingressi a presó incondicional acusada de terrorisme

La Fiscalia ha presentat el recurs aquest mateix matí
Moment que la Guàrdia Civil va treure a Tamara Carrasco de casa seva, a Viladecans. | CatalunyaDiari.cat

 

La Fiscalia ha presentat un recurs perquè la integrant del CDRs, Tamara Carrasco, ingressi a presó incondicional i se li mantingui l'acusació per terrorisme i/o rebel·lió

 

En aquest sentit, doncs, la Fiscalia de l'Audiència Nacional ha optat aquest dimecres, 18 d'abril, per recórrer la resolució del jutge Diego d'Egea de posar-la en llibertat provisional. Els fets es remunten al passat 12 d'abril, quan la membre dels CDR va comparèixer al Jutjat Central número 6.

 

Avui mateix, el Ministeri Públic espanyol demana que es decreti la presó provisional incondicional per la investigada mentre que demanen que es mantingui la imputació per delicte de terrorisme o de rebel·lió.

 

  

  

 

 

 

La imputació de terrorisme o rebel·lió, clau per la Fiscalia

La Fiscalia demana la imputació de Carrasco per un o dos delictes. L'òrgan espanyol argumenta que existeixen indicis que indiquen que Tamara Carrasco, dels CDR i detinguda fa una setmana a Viladecans, podria haver induït en un delicte de rebel·lió i/o terrorisme.

 

I en aquest sentit, per a la Fiscalia aquests delictes són els que «justifiquen el manteniment de la competència de l'Audiència Nacional considerant que el moment actual de la recerca és prematur com per excloure l'aplicació d'aquests delictes».

 

Segons la nota judicial, doncs, la Fiscalia descartaria la llibertat provisional i en demanaria la presó, ja que els delictes de Carrasco s'escauen als de terrorisme i rebel·lió. 

 

 

Acusada de terrorisme per «coordinar» un CDR

La Guàrdia Civil i la Fiscalia de l'Audiència Nacional l'havien acusat d'un presumpte delicte de terrorisme i de rebel·lió per, segons els investigadors, ser una de les «coordinadores» dels Comitès de Defensa de la República, els CDR.

 

Tamara Carrasco, en aquest sentit, va emetre un missatge de veu on deia com s'havien de tallar les carreteres o quines accions fer i és amb això on s'ha agafat la policia per imputar-li aquest delicte. 

 

Es creu que buscaven un clima de confrontació al carrer i que se seguia amb l'estratègia del govern de Carles Puigdemont.

Comentaris