Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Fiscalia es querella contra 4 regidors i el cap de policia de Pineda de Mar per «expulsar» la policia espanyola dels hotels

S'hi van allotjar per l'1-O
Imatge d'arxiu | TV3

 

Un jutge investiga a tres tinents d'alcalde de Pineda de Mar del PSC, a una regidor d'ERC i al cap de la Policia Local per l'expulsió d'agents de la policia nacional que s'allotjaven per l'1-O en hotels de la població, arran d'una querella de la Fiscalia que els acusa de coaccions.

 

Segons han informat fonts del ministeri públic, el titular del jutjat d'instrucció número 2 d'Arenys de Mar  ha acordat admetre a tràmit la querella que va interposar el fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació de Barcelona per l'expulsió d'agents de la Policia Nacional desplaçats a Catalunya per evitar el referèndum de l'1-O dels hotels en què s'allotjaven. 

Centenars d'agents es van allotjar a Pineda de Mar

A la localitat maresmenca s’hi van allotjar aproximadament 400 agents de la policia espanyola que van col·laborar en l’operatiu per a evitar el referèndum. S’hi van quedar fins al dia 5, quatre dies després de l’1-O, quan van ser expulsats després que molts ciutadans expressessin que no volien allotjar-los a la població.

 

García Albiol s'hi va desplaçar per donar el seu suport als agents

En el marc de l'aturada general del 3 d'octubre, Xavier García Albiol es va desplaçar a Pineda de Mar per visitar a la Policia Nacional que s'aplegava a la població per mostrar el seu suport als agents. «Si marxeu vosaltres, marxa la dignitat», els va dir el president del PP a Catalunya, una arenga que els agents van aplaudir i que va continuar amb càntics de «no esteu sols» o «democràcia».

Diversos regidors de Reus també estan sent investigats

El cas de Pineda de Mar no és l’únic a Catalunya. A Reus també es va obrir una causa arran de les protestes que van tenir lloc a l'hotel on s'allotjaven diversos policies espanyols durant aquells dies i on van haver de declarar als jutjats l’alcalde del municipi, Carles Pellicer, els portaveus dels grups municipals del PDECat, ERC, Ara Reus i la CUP, sis bombers i dues pesones relacionades amb un gimnàs.

Comentaris