IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Fiscalia s'oposa a l'arxivament de les denúncies contra els professors de l'IES El Palau, de Sant Andreu de la Barca

Han presentat un recurs d'apel·lació a l'Audiència Provincial

Imatge d'arxiu de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca
Imatge d'arxiu de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia ha demanat al jutge que la setmana passada va arxivar cinc de les nou denúncies contra professors de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca que reconsideri aquesta decisió i que reobri el cas contra els docents. El fiscal que porta el cas ha recorregut l'arxiu a l'Audiència Provincial a l'espera que aquesta sala superior esmeni al jutge de Martorell i reobri el cas.

Des de la fiscalia, que és qui va presentar la denúncia, es considera que els professors d'aquest centre van humiliar diversos fills de guàrdies civils amb comentaris sobre l'operatiu policial de l'1 d'octubre. Segons l'escrit d'acusació, es va obligar als fills dels agents, que tenen la comandància a pocs mentre del centre, a «identificar-se davant la convocatòria d'una vaga independentista d'estudiants» el dia 20 d'octubre.

Quatre casos oberts

Més enllà del que digui l'Audiència Provincial, reobrint o no el cas de cinc dels professors; el jutjat número 7 de Martorell n'investiga tres més, també a petició de la Fiscalia. I el jutjat d'instrucció número 3 de Martorell n'investiga un altre, també imputat per delictes d'odi, per uns comentaris que va fer a classe l'endemà del Primer d'Octubre. Durant les setmanes vinents els docents, igual que els pares dels alumnes i testimonis, hauran de declarar davant dels jutges que porten les diligències.

Imatge d'algunes de les pintades que van aparèixer al centre
Imatge d'algunes de les pintades que van aparèixer al centre | CatalunyaDiari.cat

 

Un institut a l'ull de l'huracà

Els nou professors denunciats per la Fiscalia —cinc casos s'han arxivat, pendents del recurs de Fiscalia— han estat, els darrers dies, objectes d'escarni i de confrontació política. El diari 'El Mundo' va publicar les seves fotografies i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ho va difondre des del seu canal de Twitter. Al poble també van aparèixer pintades amb els noms i cognoms dels professors.


Comentaris

envia el comentari