Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cuixart

Fiscalia insisteix: torna a recórrer contra un permís a Cuixart

El jutjat de vigilància penitenciària ja l'havia concedit

Cuixart
Jordi Cuixart, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia ha presentat un recurs d'apel·lació davant l'Audiència de Barcelona contra la concessió per part del Jutjat de Vigilància Penitenciària 5 de Catalunya d'un permís al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per sortir tres dies de la presó de  Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada.

El fiscal insisteix que no veu penediment en l'actitud de Cuixart

El fiscal assegura que Cuixart presenta «importants distorsions cognitives, ja que nega el caràcter delictiu de la seva conducta», el que necessàriament li impedeix modificar la seva actitud, i també recalca que no es penedeix dels fets i ha expressat que «ho tornaria a fer».

La magistrada de Vigilància Penitenciària va autoritzar el permís en entendre que l'afirmació 'Ho tornaria a fer' «no pot sinó considerar-se com una mera expressió d'un pensament ideològic o polític» per part de Cuixart, i que no suposa que vulgui reincidir en la conducta que va suposar la seva condemna pel Tribunal Suprem.

Fiscalia també s'oposa a l'aplicació de l'article 100.2

La Fiscalia Provincial de Barcelona també s'oposa al permís concedit a Cuixart  per utilitzar l'article 100.2 per sortir de la presó unes hores al dia per treballar a l'empresa Aranow, de la qual és propietari, i fer voluntariat. En l'escrit el ministeri argumenta que l'ús d'aquest precepte ha de ser «excepcional» i en tot cas amb una proposta de tractament «relacionat amb l'etiologia delictiva».

En el cas de Cuixart, al·lega la fiscalia, l'àrea laboral «no és un dèficit» que el líder social hagi de treballar i el programa de tractament hauria de tenir per objecte «ensenyar al mateix a respectar la llei». A més, en l'escrit es conclou que si bé aquests motius ja serien suficients per no permetre-li fer ús de l'article 100.2, Cuixart compleix condemna «per un delicte greu» i es troba encara en els primers moments de compliment de la pena.

També et pot interessar...