Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

L'expresident de la Generalitat José Montilla fitxa per la companyia de gas natural Enagás

L'acompanyen l'exministre José Blanco i el científic Cristóbal Gallego

Imatge d'arxiu de l'expresident de la Generalitat i Senador, José Montilla
L'expresident de la Generalitat va ser senador del PSC fins al 2019 | Cedida

L’expresident de la Generalitat  de Catalunya, José Montilla, és un dels nous membres del consell d’administració de la companyia de gas natural, Enagás. Segons explica Crónica Global, els altres fitxatges són l’exministre socialista José Blanco i el científic Cristóbal Gallego, ampliant a quinze el nombre de consellers. Està previst que la decisió la comuniqui pròximament la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Enagás és l’empresa propietària de la xarxa bàsica d’emmagatzematge i transport del gas natural  a Espanya i el gestor tècnic del sistema de gas. Durant el primer trimestre del 2020 va registrar uns beneficis de 283,3 milions d’euros, un 2% més que l’any anterior.

Cal destacar que el consell d'administració també compta amb altres cares conegudes com els antics dirigents del PP: Isabel Tocino, Ana de Palacio i Antonio Hernández, a banda de diversos experts financers i de gestió econòmica. El consell està presidit per Antonio Llardén Carratalá.

La vida política de José Montilla

José Montilla ha estat lligat des de sempre a la  vida política. El 1978 ja formava part del PSC  en l’any de la seva fundació i des de llavors ha anat tenint tota mena de càrrec. Des de regidor a Sant Joan Despí, alcalde de Cornellà de Llobregat (1985-2004), president de la Diputació de Barcelona (2003-2004), ministre d’Indústria (200-2006) durant la presidència de José Luis Rodríguez Zapatero i president de la Generalitat (2006-2010). Posteriorment, va exercir el seu càrrec de senador del PSC fins al 2019.

 

José Blanco i Cristóbal Gallego, els altres fitxatges

Per una altra banda, el socialista José Blanco va ser ministre de Foment (2009-2011)  i posteriorment diputat al Parlament Europeu  durant cinc anys, on va tractar temes de transició energètica. Finalment, Cristóbal Gallego és doctor enginyer aeronàutic i investigador en energia eòlica. És membre de l’Observatori de l'Energia i va representar a Podem  en el grup d’experts que va assessorar Pedro Sánchez per a la transició energètica.