Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Torra, president de la Generalitat, en una reunió del Consell Executiu.

El cap de l'oficina de Torra ja cobra, però l'oficina encara no està en marxa

El DOGC ha nomenat Pere Cardús com a director de l'oficina de l'expresident Torra

Quim Torra, president de la Generalitat, en una reunió del Consell Executiu.
Torra encara no disposa de l'oficina d'expresident, però el seu director ja està nomenat. | ACN

El periodista Pere Cardús ha estat nomenat director de l'oficina de l'expresident Torra i, per tant, cobra d'aquest càrrec sense que, ara per ara, s'hagi posat en marxa l'esmentada oficina. La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va explicar aquest dimarts que «en aquests moments s'està tramitant la petició que ha fet el president Torra per crear la seva oficina d'expresident», de manera que va confirmar que encara no s'ha posat en marxa.

Pere Cardús ja exerceix com a responsable de l'oficina de l'expresident Torra, que encara no s'ha posat en marxa

En canvi, el DOGC publicava, fa unes setmanes, el nomenament de Pere Cardús, que pertany a l'entorn intel·lectual de JxCat —és fill del sociòleg Salvador Cardús. En concret, en una publicació del 21 d'octubre, se'l cessava com a assessor de polítiques estratègiques de Presidència —amb efectes a 25 d'octubre— i, en el mateix decret, se'l nomenava —amb efectes per al dia següent, 26 d'octubre—, responsable de l'oficina de l'expresident Torra. Cardús, doncs, va passar d'un dia per l'altre d'un càrrec a un altre, del qual ja té remuneració malgrat que l'oficina de Torra encara no s'hagi posat en marxa.

Pel que a a les retribucions, els directors de les oficines dels expresidents de la Generalitat se situen en 105.676,38 euros bruts anuals: són dels càrrecs més ben pagats de l'Administració de la Generalitat. Aquest és el sou que tenen Jordi Menéndez, María-Reis Quinzaños i Josep Lluís Alay, els responsables de les oficines dels expresidents Montilla, Mas i Puigdemont, respectivament, i als quals ara se sumarà Pere Cardús.

L'oficina de l'expresident Torra, a Girona

Tal com es va confirmar pocs dies després del cessament de Quim Torra com a expresident de la Generalitat, la seva oficina se situarà físicament a la Casa Solterra de Girona, situada al centre de la ciutat. Serà la primera vegada que un expresident instal·li el seu despatx fora de la ciutat de Barcelona. A banda de Cardús, disposarà de dos treballadors més, un xofer i un cotxe oficial.