IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Foment del Treball adverteix que l'aturada de país no té cobertura legal i les faltes tindran el tractament que preveu la llei

Exposa que la vaga convocada per la Taula per la Democràcia no té cobertura legal perquè l'entitat és una «figura jurídica inexistent»

Les manifestacions tallen les principals vies del país.
Les manifestacions tallen les principals vies del territori. | Twitter @Sepcdg

La principal organització patronal catalana, Foment del Treball Nacional, ha emès un comunicat on exposa que l'aturada de país convocada per aquest dimarts, 3 d'octubre, per part de l'entitat Taula per la Democràcia, «no té cobertura legal», ja que «es tracta d'una «figura jurídica inexistent, no disposa d'una convocatòria formal de vaga i per tant priva als treballadors de la possibilitat d'exigir els seus drets». Així, la patronal adverteix que el seguiment de l'atura tindrà conseqüències: «les faltes de treball no justificades tenen el tractament que preveu tant la llei com els convenis col·lectius d'aplicació a cada sector i centre de treball». D'aquesta manera, Foment del Treball exposa que té «plena disposició per ajudar a resoldre i donar suport a les diferents incidències i dubtes» que puguin sorgir als centres de treball durant la jornada. 

La patronal també fa referència a la vaga general des d'aquest dimarts 3, d'octubre, fins al 3, convocada per la CGT, la Coordinadora Obrera Sindical, la F-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya. Foment explica que ha exposat als seus socis que aquesta convocatòria es tracta «d'una vaga política, aliena a la relació laboral» i que «no es troba vinculada a l'interès professional dels seus treballadors». Així, insten que «és una vaga convocada per raons merament extralaborals, malgrat que recauran repercussions econòmiques d’enorme gravetat sobre empreses, ciutadans, treballadors i erari públic». D'aquesta manera, la patronal recorda que aquesta convocatòria de vaga tampoc es contempla a la normativa vigent. 


Comentaris

envia el comentari