Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una barricada feta pels manifestants independentistes al mig de l'AP-7 a La Jonquera

Foment veu «urgent» garantir la mobilitat a l'AP-7 per evitar «condemnar» Catalunya al bloqueig

La patronal exigeix al Govern que faci una «declaració pública per facilitar la fi de les protestes»

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre | CatalunyaDiari

Foment ha reclamat al Govern que faci una «declaració pública» per «facilitar la fi de les protestes» i «garantir la mobilitat» arran del tall a la frontera amb França a l'AP-7. En un comunicat, Foment ha assegurat que cal «continuar l'activitat econòmica i empresarial» per evitar «condemnar Catalunya a l'aïllament i el bloqueig econòmic». 

Segons la patronal, és «prioritari» evitar «tant els riscos personals com els perjudicis econòmics per al teixit empresarial català». A més, Foment critica el Govern per, segons diu, «encoratjar les mobilitzacions, les protestes ciutadanes i l'ocupació d'infraestructures estratègiques».

Grans afectacions en l'economia

Foment assegura que  les protestes contra la sentència que s'han organitzat a Catalunya des del 14 d'octubre «provoquen greus afectacions econòmiques per al conjunt de les empreses catalanes, i de la resta d'Espanya i d'Europa».

Davant les alertes d'ambdós països, la policia francesa ha avisat als manifestants independentistes que mantenen tallada l'autopista a la Jonquera, entre Catalunya i França, que desallotgin la via i adverteixen que, si no ho fan començaran a utilitzar la força per reobrir la circulació. 

Fabricants i distribuïdors es mostren preocupats per l'impacte del tall 

L'Associació de Fabricants i Distribuïdors AECOC també ha alertat de l'impacte econòmic del tall de l'autopista AP-7 a la Jonquera promogut per Tsunami Democràtic aquest dilluns i que es podria allargar tres dies.

«La Jonquera és una via essencial per a la competitivitat de les empreses, per garantir el servei a la indústria i el subministrament de productes als ciutadans», ha assegurat el responsable de cadena de subministrament d'AECOC, Alejandro Sánchez.  L'organització empresarial s'ha sumat a la indignació expressada per altres agrupacions.

També et pot interessar...