IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Forcadell decideix contestar a la fiscalia del Tribunal Suprem

S'havia negat a respondre les preguntes del TSJC

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell | Cedida

Un important gir és el que ha donat la investigació de Carme Forcadell pel seu evident canvi d'estratègia al moment de fer la declaració. Si fins ara, la presidenta del Parlament s'havia negat a respondre al jutge i als fiscals, per només contestar preguntes del seu advocat, en la sessió d'avui el comportament de Forcadell ha estat molt diferent, doncs ha accedit a parlar davant les preguntes que li han formulat.

Conversa directa

D'aquesta manera, els fiscals Consuelo Madrigal i Fidel Cadena han pogut conversar directament amb la política, en una declaració que ha superat les dues hores.

El fet que fos la fiscalia del Tribunal Suprem, en lloc de la del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, com va succeir en les dues ocasions anteriors, on Forcadell es va negar a respondre les preguntes, podria ser un fet clau pel canvi d'estratègia.

Immediatament després d'acabar la primera sessió, ha començat el torn pels altres membres de la Mesa del Parlament, Lluís Maria Corominas, Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Anna Simó i Joan Josep Nuet, els quals realitzaran les seves declaracions de manera successiva durant el dia d'avui.

Cal recordar que els sis membres de la Mesa estan sent investigats pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació, pel fet de facilitar la votació del procés independentista, així com per admetre a tràmit les lleis del referèndum, de transitorietat jurídica i de resolució d'independència, que es va aprovar el passat 24 d'octubre.


Comentaris

envia el comentari