Forcadell renuncia a l'acta perquè no vol que «la seva situació sigui un obstacle per a la sobirania del Parlament»

No obstant això, l'expresidenta del Parlament assegura que «sigui on sigui continuaré sempre al servei de Catalunya»

Imatge d'arxiu de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell
Imatge d'arxiu de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell.   | CatalunyaDiari.cat

Les diputades d'Esquerra Republicana de Catalunya, Marta Rovira, Carme Forcadell i Dolors Bassa, les quals estan citades aquest matí de divendres al Tribunal Suprem, van anunciar aquest passat dijous, 22 de març, després del ple d'investidura que renunciaven als seus escons. 

Així doncs, i després de veure com sortia fallida una altra investidura, ja que el candidat a la presidència, Jordi Turull, no va rebre els vots suficients per ser elegit, les diputades no volen «interferir en l'activitat democràtica del Parlament i de no ser un obstacle a la seva sobirania», evitant així que «cap jutge pugui fer xantatge a la voluntat democràtica del poble de Catalunya». 

Per la seva part, l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, va voler dirigir-se, ahir a última hora de la nit, al poble de Catalunya per explicar el perquè renunciava a la seva acta de diputada. 

 

«He renunciat a l'acta de diputada perquè no vull que la meva situació personal sigui un obstacle per a la sobirania del Parlament que sempre he protegit i defensat. Sigui on sigui continuaré sempre al servei de Catalunya», escrivia Forcadell a través de Twitter. 

 

Forcadell, Rovira i Bassa, fora del futur Govern

Tanmateix, cal recordar que l'exconsellera d'Afers Socials, Dolors Bassa, ja va renunciar a formar part del futur Govern aquest passat dimecres 21 de març, ja que considera que els seus membres han d'estar «completament lliures» i no immersos en càrregues judicials. 

Per tant, i davant d'aquesta decisió d'última hora de les diputades, tot fa pensar que Carme Forcadell i Marta Rovira tampoc entrarà en el futur executiu encara que el Suprem decidís no empresonar-les. 

Tanmateix, cal recordar que el seu company de partit Raül Romeva, que es troba en la mateixa situació, reté l'acta de diputat, de la mateixa manera que ho fan els diputats de Junts per Catalunya, Jordi Turull i Josep Rull, tots ells també citats aquests matí al Suprem, i els quals també coneixen de primera mà què és estar a la presó. I és que, de la mateixa manera que Dolors Bassa i Meritxell Borràs, van passar 32 nits a la presó. 

 

 

Els investigats van renunciant a les seves actes 

De fet, aquesta renúncia de les dirigents republicanes no és un cas aïllat, ja que són diversos els encausats empresonats o amb risc de ser-ho, els quals han anat renunciant, a poc a poc, a la seva acta, com són Jordi Sànchez, Joaquim Forn i Carles Mundó. Així doncs, els únics que la retenen, per ara, són Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Josep Rull.


Comentaris

envia el comentari