Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Les forces de seguretat investiguen 42 membres dels CDR

Són identificats pel seu caràcter antisistema, anarquista, d'extrema esquerra i amb antecedents violents
42 membres del CDR, investigats per les forces de seguretat | CatalunyaDiari.cat

 

Per tal de tenir controlats els Comitès de Defensa de la República (CDR), les forces de seguretat han posat el seu punt de mira sobre 42 activistes dels organismes. Aquests, repartits per tota Catalunya, tenen en comú la seva pertinença a aquests grups.

 

Els identificats compten amb un passat caracteritzat pels antecedents agressius, a més d'estar vinculats a actes anarquistes, antisistema i d'extrema esquerra. De la mateixa manera, no es pot considerar que la seva ideologia sigui, únicament, independentista.

 

De fet, dos d'ells han estat investigats en etapes anteriors, en els moments més combatius d'ETA. La Guàrdia Civil els tenia relacionats amb el grup armat basc, per després mantenir-los assenyalats per ser part d'organismes independentistes, un cop es van formar els comitès de defensa del referèndum.

Radicals no violents

Membres del CDR deixen sortir de l'autopista sense pagar diversos vehicles a l'Hospitalet de l'Infant. | Cedida

 

Els activistes, identificats per les forces de seguretat, destaquen per la seva caracterització actual no violenta. Tot i ser part de grups antisistema, les accions que protagonitzen són de caràcter més simbòlic, allunyant-se així de la 'kale borroka' per la que destacava el radicalisme basc.

 

No obstant això, els cossos policials continuen vigilant de prop a tots els investigats, per tal d'evitar reaccions més agressives. De moment, reconeixen, es reuneixen en locals i espais oberts, però en cas de començar-ho a fer en llocs més discrets, la situació pot esdevenir més preocupant.

Talls en la comunicació

Entre les actuacions més destacades dels membres més radicals dels CDR es troben els talls de comunicació. Per això, les forces de seguretat es troben perseguint, sobretot, a aquells representants localitzats a les zones frontereres, on s'han patit aquest tipus d'actes.

 

N'és un exemple la situació que es va viure a Puigcerdà, durant les manifestacions organitzades el passat 23 de març. Els cossos policials destaquen la important capacitat de mobilització que tenen aquests grups, així com les facilitats per dur a terme les actuacions antisistema que es proposen.

Comentaris