Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Quim Forn surt de la presó de Lledoners per primera vegada el 20 de febrer del 2020

Forn creu que «hi podria haver eleccions aquest 2020»

L'exconseller tornaria a defensar la DUI del 2017 i veuria un «error» renunciar a la unilateralitat

Quim Forn surt de la presó de Lledoners per primera vegada el 20 de febrer del 2020
Forn, en una imatge d'arxiu.   | Cedida

L'exconseller d'Interior Quim Forn, empresonat a Lledoners, creu que hi podria haver eleccions al Parlament el 2020, al contrari del que diu  JxCat, que n'allarga l'horitzó. Així ho explica en una entrevista que ha publicat el diari 'Público' aquest divendres, dia 29 de maig: «Tinc la impressió que aquest any, ni que sigui a finals, podrien haver eleccions».

El qui va ser cap de llista de JxCat a les municipals de Barcelona afegeix que entén les discrepàncies amb ERC, tot i que no considera que els republicans siguin «enemics a batre». «Crec que ens hem de calmar», ha afegit, després d'opinar que les picabaralles encara són «molt pitjors» si tenen lloc dins del propi Govern.

Forn també avisa que no cal repetir la manifestació de l'11 de setembre cada any: «Crec que hem de buscar altres maneres». Pel que fa a l'ordenació de l'espai de JxCat, Forn admet que «tot ha quedat una mica aturat» per la crisi sanitària, malgrat que el líder de l'espai, Carles Puigdemont; el president de la Crida, Jordi Sànchez, i el PDeCAT «estan parlant» dins d'una fase ja «molt avançada». Per altra banda, l'exconseller subratllat que la taula de diàleg bilateral entre la Generalitat i la Moncloa té «poc» futur.

Discrepa de Rull, que recordava dijous que «la legislatura no acaba fins el desembre de 2021»

Per contra, l'exconseller Josep Rull defensa que la situació del Govern ha canviat amb la pandèmia pel coronavirus i afegeix que «la legislatura no acaba fins al desembre del 2021». En una entrevista a 'NacióDigital', Rull diu que la gent reclama «decisions ràpides i solucions efectives» i que és en això que s'ha de centrar el Govern.

D'altra banda, l'exconseller assegura que tornaria a defensar la declaració d'independència del 2017 perquè calia «culminar» allò a què s'havien compromès i afegeix que veuria com un «error» avui renunciar-hi «en termes democràtics» en condicions similars. I és que, segons  Rull, es va tractar d'una «unilateralitat forçada» perquè la prioritat era, i encara és, la via pactada i la bilateralitat.