Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Forn parla colau

Forn, sobre Colau: «Ha estat l’instrument útil dels 'poderosos' a qui tant li agrada criticar»

Tot i el retret, ha dit voler evitar «una actitud de confrontació»

Forn parla colau
Forn ha fet una crida a mantenir un diàleg per arribar a consensos | Catalunya Diari

A més de la nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, un dels grans protagonistes del ple d'investidura d'aquest dissabte a la tarda ha estat Joaquim Forn.  El regidor de JxCat ha promès el seu càrrec abans de tornar a la presó. Durant el seu discurs, Forn no ha dubtat en fer una crítica a la líder de BComú, a qui ha acusat de ser «l'instrument útil dels 'poderosos' a qui tant li agrada criticar quan està en campanya electoral».

L'exconseller d'Interior, tot i la crítica, ha dit voler evitar una «actitud de confrontació» i s'ha mostrat «convençut» que l'única manera d'avançar és «a través del diàleg i la cerca de consensos». Per aquest motiu ha fet una crida a «superar determinades actituds negatives, determinades barreres mentals i partidistes» que «impedeixen arribar a grans acords».  

Satisfet de poder tornar a l'Ajuntament

El regidor de JxCat ha dit que torna a l'Ajuntament gairebé dos anys després del seu comiat, però que no ho ha pogut fer com hagués volgut, «en llibertat. «Malgrat l'alt preu que estic pagant, torno a l'Ajuntament ple de satisfacció i les conviccions fermes», ha afirmat. 

Ada Colau alcaldessa
Ada Colau ha estat escollida alcaldessa de Barcelona | Catalunya Diari

 

Uns minuts abans, Forn ha començat el seu discurs recordant els companys «a l'exili», com Puigdemont, Comín, Serret, Puig i Ponsetí, i els «processats i represaliats». Molt especialment, ha dit, amb els que comparteix presó «des de fa tants dies». 

Considera un error no investir Maragall 

Durant la seva intervenció, ha dit que Junts per Catalunya ha votat ERC perquè va ser la llista més votada i una de les candidatures amb les quals comparteixen més punts programàtics, i ha assegurat que s'ha comès «un gran error» no respectant la formació més votada. 

També et pot interessar...