ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

ARA MATEIX

🚧 Aturades de dos quilòmetres a la C-32 per un accident

El Suprem denega a Forn assistir al ple de constitució de l'Àrea Metropolitana

La Sala argumenta que la sortida no està justificada per raons de «caràcter extraordinari»
El regidor electe de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, sortint del consistori després de fer els tràmits per obtenir l'acta | CatalunyaDiari.cat

 

El Suprem ha denegat a l’exconseller i regidor de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, el permís extraordinari que demanava per sortir de la presó de Lledoners per assistir a la presa de possessió del càrrec de representant del Consell Metropolità de Barcelona, que té lloc aquest dijous 25 de juliol, i exercir els drets que se’n deriven.

 

Forn, que va poder agafar l’acta de regidor però a qui el Suprem no ha permès assistir a cap altre acte de l’Ajuntament, tampoc ho podrà fer en aquesta ocasió, perquè el Suprem entén que el permís que demanava no està justificat per raons de «caràcter extraordinari».

 

A la interlocutòria que ha fet pública aquest dijous, la Sala assegura que «és conscient de les restriccions que implica la privació de llibertat» però ho justifica assegurant que és una mesura «proporcionada respecte a la necessitat de preservar les finalitats del procés judicial en un moment en què ja ha finalitzat l’acte del judici oral».

 

Colau, possible nova presidenta de l'Àrea Metropolitana

Durant el ple de constitució de l'Àrea Metropolitana s'haurà d'escollir la presidència d'aquest òrgan. Tot i que hi ha una àmplia presència del PSC, tot apunta que el càrrec recaurà novament en l'alcaldessa, Ada Colau, gràcies al pacte de govern que tenen format al consistori de la capital catalana. Tot i això, els partits segueixen amb les negociacions obertes per a decidir quin serà el nou govern metropolità. 

 

També et pot interessar...