Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, sortint de la presó somrient

Forn contradiu Puigdemont i es mostra contrari al plantejament d'eleccions plebiscitàries

L'exconseller d'Interior assegura, a més, que «subscriu» el contingut del llibre d'Oriol Junqueras i Marta Rovira

L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, sortint de la presó somrient
L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu a la sortida de Lledoners. | Cedida

Aquest dilluns, 19 d'octubre, el programa 'Els Matins' de TV3 ha emès una entrevista a l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, enregistrada el passat cap de setmana, durant el permís penitenciari del qual gaudia. En la conversa amb la periodista Lídia Heredia, Forn ha estat clar en ser preguntat pel plantejament d'eleccions plebiscitàries que fa el seu partit, Junts per Catalunya: l'ha contradit i hi ha mostrat el seu desacord. Forn és partidari de «no posar-nos límits».

«Si traiem un 49 % dels vot no serà una derrota, continuarem sent majoritaris al Parlament; l'objectiu és que l'independentisme es consolidi», ha dit. D'aquesta manera, Quim Forn entra en contradicció amb l'estratègia dictada des de Waterloo pel president de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, que en les darreres setmanes ha insistit en donar caràcter de plebiscit als comicis amb la idea que l'independentisme superi el 50% dels vots.

«Subscric el llibre d'Oriol Junqueras»

L'exconseller Forn, que és a la presó de manera ininterrompuda des del 2 de novembre de 2017, no ha tingut cap mena de problema en reconèixer que «subscriu» el contigut del llibre 'Tornarem a vèncer', escrit i publicat fa unes setmanes per Oriol Junqueras i Marta Rovira, el president i la secretària general d'ERC. Junqueras els va regalar el llibre fa uns dies i Forn ha explicat que, segons el seu parer, «hi ha moltes coincidències en els discursos de JxCat, ERC i la CUP».

L'extitular d'Interior també ha deixat clar que, segons ell, «és una mala notícia la divisió dins del món independentista». «Jo em sento decebut. Accepto que no hi hagi d'haver un sol partit, però reivindico una unitat estratègica i estic disposat a treballar-hi», ha afirmat Forn, que també ha parlat sobre el seu futur a la vida política. «No voldria participar a les eleccions: he cobert una etapa i ara necessitem cares noves», ha manifestat. «Estic compromès amb la llibertat del país i hi continuaré treballant, però no cal que sigui des d'un partit polític», ha dit un Joaquim Forn, que ha acabat reblant que «seré un militant de base».