Joaquim Forn no vol ser un dels protagonistes en l’homenatge pel 17-A

Laura Masvidal, dona de Joaquim Forn, assegura que l’exconseller «és molt conscient que l'homenatge és a les víctimes»

Joaquim Forn, a l'entrada dels jutjats
Joaquim Forn, a l'entrada dels jutjats | Joaquim Forn

 

L’exconseller d’Interior empresonat a Lledoners, Joaquim Forn, ha demanat que l’homenatge del primer aniversari dels atemptats a Barcelona i Cambrils del 17 d’agost es faci a favor de les víctimes dels atacs, dels Mossos d’Esquadra i de la resposta que va tenir tota la ciutadania, però que en cap cas sigui ell l'homenatjat.

 

La seva dona, Laura Masvidal, ho ha demanat en una entrevista a RAC1 aquest dilluns, on ha assegurat que el seu marit «és molt conscient que l'homenatge és a les víctimes. És el que ha de ser. Des de dins farà el seu acte de record i ja està. Ho vol separar molt del tema polític». Tot i això, Forn ha agraït l’espontaneïtat de la gent, en referència a la concentració que va convocar l’ANC, Assemblea Nacional Catalana, i Òmnium davant la presó de Lledoners on estan empresonats els líders independentistes.

 

Forn recorda els atemptats des de la presó

Laura Masvidal també ha explicat com està vivint el seu marit l’aniversari dels atemptats gihadistes des de la presó de Lledoners. «D'una banda, dolor, perquè va ser una de les pitjors crisis que pot afrontar un responsable d'Interior i un cop molt dur a la nostra societat com qualsevol atac terrorista; de l'altra, una perplexitat molt gran».

 

A l’entrevista també li han preguntat sobre si Joaquim Forn tornaria a ser conseller i Laura ha dit que sí, ja que per a ell va ser tot un honor poder agafar aquesta responsabilitat. A més, ha apuntat que «l'atemptat va ser una crisi duríssima, ho va passar molt malament, va ser molt dolorós. Però ell va poder veure com responia el cos, i el reconeixement i la resposta de la gent. Va ser un honor, també».

 

Trapero demana que no s’utilitzi la seva imatge

D'alta banda, el passat dissabte 11 d’agost, Josep Lluís Trapero també va fer saber en un comunicat que no volia ser el protagonista de cap homenatge pel seu paper en l’operatiu que va desarticular la cèl·lula gihadista responsable dels atemptats, quan encara era el cap dels Mossos d’Esquadra. «El cos demana que es mantingui al marge de debats polítics els Mossos d'Esquadra i al major Trapero», va insistir la policia catalana. 


Comentaris

envia el comentari