ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

Forn demana sortir de presó al·legant circumstàncies personals

La defensa de l'exconseller ha presentat aquest dilluns, 5 de març, un escrit al jutge Pablo Llarena

Joaquim Forn, a l'entrada dels jutjats
Joaquim Forn, a l'entrada dels jutjats | joaquim Forn

Nova temptativa de Joaquim Forn. La defensa del conseller de l’Interior destituït per l’aplicació de l’article 155 no es rendeix i aquest dilluns al vespre, 5 de març, ha presentat un nou escrit on hi consta la tercera petició al jutge del Suprem, Pablo Llarena, perquè el posi en llibertat.

En aquesta ocasió, però, Forn al·lega circumstàncies de caràcter personal. Tot i que aquestes es mantenen sota secret a petició del mateix exconseller, la temptativa ja ha estat traslladada a un Llarena, que torna a tenir la pilota a sobre de la seva teulada.

Un total de 123 dies a presó

És la xifra que acumula Joaquim Forn a la presó d’Estremera. Forn, qui fa un mes va renunciar a la tasca política i va acatar la constitució per sortir de la presó, procedeix ara amb la seva tercera petició d’excarceració.

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, haurà de resoldre ara si aixeca la mesura de presó provisional que manté des de fa 123 dies, o bé si opta per denegar aquesta nova petició del ja expolític.

El suplici de Forn

El jutge Llarena ja li ha tancat les portes en dues ocasions. La primera, de fet, es va acumular la causa al Tribunal Suprem, mentre que la segona —que es va dur a terme el gener passat— va arrossegar un pèl més de polèmica. 

I és que en aquesta interlocutòria, Forn ja havia renunciat a la seva acta de diputat. Tot i això, el jutge va fer cas omís a la petició de l’exconseller barceloní i va optar per sentenciar que hi continuava havent un  risc de reiteració delictiva.

Llarena, a la seva nota judicial, argumentava que encara es mantenia «la incertesa» sobre Forn, ja que la «voluntat política majoritària» encara donava suport al moviment sobiranista català.


Comentaris

envia el comentari