Joaquim Forn

Forn encapçalarà la llista de JxCat a Girona

Substituirà a Cuevillas, l'advocat de Puigdemont, que passarà al quart lloc de Barcelona

Després de la incorporació de Roger Español com a cap de llista al Senat, en substitució del conseller a l'exili Lluís Puig, arriben nous canvis a les llistes de JxCat de cara a les eleccions del 10-N:  Quim Forn encapçalarà la candidatura de Girona. Així ho ha avançat el diari 'ara' tot indicant que Forn substituirà a Jaume Alonso Cuevillas, l'advocat de Carles Puigdemont, que passarà a ser el número quatre per Barcelona,  ocupant el lloc de l'exeurodiputat Ramon Tremosa que no es presentarà, ja que no va aconseguir escó l'abril passat.

Forn va ser l'únic pres de JxCat que no va anar a llistes durant les últimes eleccions passades però en aquestes ho fa igual que la resta de presos a Barcelona, Jordi Sànchez, a Tarragona , Josep Rull, i a Lleida Jordi Turull. La seva continuïtat però està en mans del Suprem perquè en cas que la sentència fos condemnatòria, tots ells quedarien inhabilitats i quedarien fora de la llista. 

«Reforçar» l'àrea metropolitana

Aquest canvi de JxCat vol «reforçar» l'àrea metropolitana que és on la candidatura va patir més en els comicis anteriors  un fet que ja es va repetir a les eleccions municipals del 26 de maig, segons el mitjà citat anteriorment. No obstant això, fonts del PDECat han manifestat que aquest canvi es deu a les reticències del PDECat a Girona que no vol que l'advocat torni a anar al capdavant de la llista. 

La formació volia que fos el fins ara diputat al Congrés Sergi Miquel qui encapçalés la llista però finalment des del partit no ho han aconseguit i la llista serà liderada per un independent. Tot i no quedar primers a Girona el 28-A, va ser la demarcació on JxCat va obtenir un percentatge de vot més elevat (22,44%).

També et pot interessar...