Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
mariachis

La resposta de Forocoches a la sentència del procés: Enviar mariachis a seus independentistes

El conegut fòrum d'Internet ja ha fet aquesta acció en altres ocasions com en l'última derrota electoral del PP

mariachis
El grup de mariachis que van actuar a la seu del PP després de les eleccions generals | Twitter

 

Aquest dilluns es produirà una de les notícies més esperades dels darrers mesos. Després d'un llarg procés judicial, el Suprem dictarà sentència contra els polítics independentistes. La societat civil i els partits catalans ja han anunciat que es convocaran diferents mobilitzacions si la decisió judicial no és absolutòria. Altres col·lectius, com  els usuaris de Forocoches tenen pensada una reacció que, amb un clar to de burla, no deixarà ningú diferent: enviar grups de mariachis a cantar en espais simbòlics per l'independentisme.

Objectius encara per definir

El conegut fòrum d'Internet té obert un fil de debat per acabar de polir els detalls d'aquesta acció. Sembla clar que es podran escoltar cançons mexicanes tan conegudes com 'La Cucaracha' o 'Canta y no llores', interpretació d'aquest últim que es va fer viral les darreres eleccions generals davant la seu del PP, o el 'Que Viva España' de Manolo Escobar. 

Els 'forococheros' haurien proposat dur les tonades mexicanes a  la casa de la República a Waterloo, el Cercle Català de Madrid o Plaça Sant Jaume. Tot i això, el que més estaria triomfant seria el suggeriment de fer-ho davant les seus d'Òmnium, l'ANC o el Parlament. 

El precedent al Parlament

A més de l'esmentat concert davant de Gènova per la greu derrota de Pablo Casado, hi hauria un altre precedent d'aquesta «performance humorística». Un altre grup de mariachis ja va ser contractat per actuar al Parc de la Ciutadella, just davant del Parlament, pocs dies després del referèndum de l'1 d'octubre. 

També et pot interessar...