Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oriol Junqueras i Raül Romeva entren al Parlament acompanyats de Roger Torrent el 28 de gener de 2020.

La foto que il·lustra a la perfecció el moment en què C's ha plantat Junqueras

L'ha pres Francesc Melción, fotògraf del diari ARA

Oriol Junqueras i Raül Romeva entren al Parlament acompanyats de Roger Torrent el 28 de gener de 2020.
Oriol Junqueras i Raül Romeva, entrant al Parlament aquest dimarts, 28 de gener, a primera hora del matí. | GTRES

La jornada d'aquest dimarts ha estat d'allò més llarga al Parlament de Catalunya. Al llarg del dia, han intervingut a la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155 alguns dels ex consellers del govern català que es troben empresonats. El primer en fer-ho ha estat qui era el vicepresident de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras.

Després del seu discurs inicial,  s'ha obert la ronda d'intervencions per a la resta de grups polítics presents a la comissió. En nom de Ciutadans, qui ha pres la paraula ha estat la seva líder a Catalunya, Lorena Roldán, que estava acompanyada per Carlos Carrizosa.  Després de la seva dura intervenció, però, la portaveu dels taronges ha anunciat que abandonaven la comissió  sense escoltar la resposta de Junqueras.

La gran imatge captada per Francesc Melción

Davant aquesta reacció, Junqueras ha lamentat que no es quedessin.  «No s'esperarà a la meva resposta? Ara marxen, ara que havíem començat a dialogar? Quina mania, amb marxar», s'ha queixat Junqueras. Ha estat just en aquell moment quan el fotògraf del diari ARA, Francesc Melción, ha captat la imatge de la jornada, la que explica aquest moment.  S'hi veuen Roldán i Carrizosa abandonant la sala davant el gest de lament d'Oriol Junqueras des de la seva posició.

La imatge parla per si sola i això ha fet que s'hagi fet viral a les xarxes socials. Des de l'ex conseller Carles Mundó fins a diputats republicans com Rubén Wagensberg o Núria Picas han compartit la fotografia, entre molts altres usuaris:

La imatge captada per Melción (Barcelona, 1968) s'ha convertit, doncs, en la fotografia del dia. El fotògraf del diari Ara compta amb una dilatada trajectòria de vora vint anys com a fotoperiodista del diari 'Avui' i, actualment, com a cap de fotografia del diari Ara. Al llarg de la seva carrera, Melción ha desenvolupat treballs a països com l'Índia, Bolívia. el Senegal, el Paquistan o el sud-est asiàtic. La foto de Melción, doncs, també és una de les protagonistes de la jornada.

També et pot interessar...