rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

França és l'únic país que acceptaria extradir Puigdemont, segons el seu advocat

Ha afirmat que «té particularitats legislatives de col·laboració amb Espanya»
Carles Puigdemont en un acte oficial | CatalunyaDiari.cat

 

Després que la fiscalia alemanya hagi tancat el procés d'extradició de Carles Puigdemont, l'advocat de l'expresident de la Generalitat ha dit que el consell que li ha donat al seu client ha estat que es quedi a la Unió Europea sempre que no posi rumb a França. Un consell que, segurament, Puigdemont no dubtarà a seguir.

 

Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont, ha afirmat en una entrevista a RAC1, que França és l'únic país de la UE que acceptaria extradir l'expresident. Segons ell, això és degut al fet que «té particularitats legislatives de col·laboració amb Espanya». És per aquest motiu que ha aconsellat Puigdemont no viatjar-hi, «pensem que no cal arriscar-s'hi», ha confessat. 

 

La fiscalia alemanya tanca el procés d'extradició

Aquestes paraules de l'advocat de Puigdemont, arriben després que la fiscalia d'Schleswig-Holstein hagi confirmat que ja ha rebut la confirmació oficial de la suspensió de l'euroordre contra l'expresident de la Generalitat i hagi pres la decisió de deixar de banda l'extradició.

 

«Amb la suspensió de l'ordre europea de detenció, el procés d'extradició s'ha acabat», s'ha afirmat des del ministeri públic alemany en un comunicat. I és que, segons han dit, «ja no hi ha base» per seguir amb el procés judicial contra l'expresident de la Generalitat que es va iniciar fa temps.

 

Llarena rebutja l'extradició de Puigdemont per malversació

Aquest tancament del procés d'extradició, és la conseqüència de la decisió del jutge Pablo Llarena sobre l'euroordre de detenció contra Carles Puigdemont. El magistrat del Tribunal Suprem ha optat per retirar-la, cosa que implica que l'expresident és lliure de viatjar a qualsevol país estranger sense tenir problemes. Ara, només podrà ser detingut si entra a Espanya.

 

Pablo Llarena, en una imatge d'arxiu a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Va ser precisament una decisió del tribunal alemany d' Schleswig-Holstein la que va causar aquesta reacció de Llarena. Fa més d'una setmana que aquest organisme va determinar que Puigdemont no podia ser imputat per rebel·lió i sedició, com es demanava, cosa que no va ser acceptada per Pablo Llarena.

 

Per tant, el tribunal alemany va acceptar extradir-lo però amb la condició que només podria ser investigat pel delicte de malversació, això ha acabat fent que Pablo Llarena rebutgi l'extradició i retiri l'euroordre.

Comentaris