Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Francesc de Carreras marxa de Ciutadans per desavinences amb el partit taronja

Francesc de Carreras, fundador de C's, nova baixa del partit

El polític marxa per desavinences amb el partit taronja

Francesc de Carreras marxa de Ciutadans per desavinences amb el partit taronja
Francesc de Carreras marxa de Ciutadans per desavinences amb el partit taronja | Cedida

 

El jurista Francesc de Carreras, un dels fundadors de Ciutadans, s'ha donat de baixa al partit perquè no comparteix la decisió de l'Executiva de la formació de no pactar amb el líder del PSOE,  Pedro Sánchez, per facilitar la seva investidura com a president de l'Executiu.

Aquesta decisió de qui és considerat com el 'pare polític' del líder de Ciutadans, Albert Rivera, se suma als abandonaments de Xavier Pericay, cofundador de la formació taronja, o l'exportaveu adjunt de Ciutadans al Congrés i secretari de Programes i Àrees Sectorials del partit, Toni Roldán, o l'europarlamentari Javier Nart.

Afiliat a C's des del 2006

De Carreras, catedràtic de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va comunicar la seva baixa del partit taronja després que  l'Executiva de Ciutadans acordés el passat 24 de juny per unanimitat mantenir l'estratègia de no negociar la investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern. El jurista i articulista, Frances de Carreras, un dels intel·lectuals que va estar a l'origen de Ciutadans a Catalunya, està afiliat al partit d'ençà que es va fundar el 2006, ara fa 13 anys.

També et pot interessar...