Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.

Arrimadas tindrà rival: Igea es presenta a les primàries de C's

Considera la seva oponent una «parlamentària excel·lent» però no la «líder idònia» per al partit

Inés Arrimadas a la sala de premsa del Congrés dels Diputats el 16 de desembre de 2019.
Inés Arrimadas tindrà candidatura alternativa a la seva presidència a C's. | Europa Press

Francisco Igea, vicepresident de Castella i Lleó per Ciutadans, ha donat per fet aquest dilluns que disputarà a Inés Arrimadas el liderat del partit després de la marxa d'Albert Rivera. Igea ha advocat a TVE per tornar al partit «plenament liberal» que no té por de «pactar a esquerra i dreta» posant com a única línia vermella «les seves polítiques», i ha refusat els «hiperlideratges i cesarismes».  Arrimadas rep la notícia que tindrà rival en la recta final cap a les primàries, ja quan gairebé ni s'ho esperava.

Igea ha defensat un partit «ferm en els seus principis però tranquil» i ha subratllat que el que no cal és «un altre partit a la trinxera». El vicepresident castellà, que ha negat rotundament haver negociat amb  Arrimadas càrrecs al partit, ha assegurat que la seva oponent és una «parlamentària excel·lent» però no la «líder idònia» per al partit.

El problema de C's, segons Igea

A parer del vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Ciutadans ha de ser un «partit democràtic», i ha considerat que no es pot tenir una formació «on tothom deu el càrrec a una persona». Això, ha afegit, fa que «no siguis lliure» i que «no retis compte a qui toca, que és la militància». Segons Igea, aquest és «el problema» de Ciutadans.

També ha criticat els pactes de coalició amb el PP per anar junts al comicis bascos, i potser gallecs i catalans. «A  Espanya, amb les coalicions gairebé mai dos més dos sumen quatre», ha advertit. També s'ha preguntat «què passa» amb el programa dels taronges, i ha lamentat que, «de moment», l'únic que se sap és que el partit ha renunciat a un dels seus principis, el de la «igualtat fiscal entre els espanyols», és a dir, el rebuig tradicional al concert basc.

Sobre el candidat al País Basc, Igea ha afirmat que Carlos Iturgaiz és «un heroi» per la seva trajectòria davant d'ETA, però ha afegit que «no és el candidat de C's». Finalment ha advocat perquè el partit esdevingui una formació «instal·lada en la moderació» que surti de la «crispació permanent».

També et pot interessar...