Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president de la Generalitat, Quim Torra, responent la diputada Catalunya en Comú Jéssica Albiach

El Front Nacional de Catalunya anuncia que es presentarà a les eleccions del Parlament

El partit considera que les eleccions del 10-N són «estrangeres» i, per tant, abstenir-se significa «desconnexió amb el Regne d'Espanya»

El president de la Generalitat, Quim Torra, responent la diputada Catalunya en Comú Jéssica Albiach
El Front Nacional de Catalunya es presentarà a les eleccions catalanes | Catalunya Diari

El Front Nacional de Catalunya ha decidit presentar-se a les pròximes eleccions del Parlament de Catalunya. «El FNC no participa en les eleccions espanyoles perquè són eleccions estrangeres», avança d'altra banda. Paral·lelament, reivindica la llibertat de vot dels militants al 10-N, però, en la mateixa línia, considera que l'abstenció és sinònim de «desconnexió amb el Regne d'Espanya» i que el fet de donar suport a qualsevol formació significa «blocatge». 

El Front Nacional de Catalunya va fundar-se el 1940 com a partit independentista clandestí  de mans dels hereus d'Estat Català. Amb la seva dissolució el 1990, però, la gran majoria dels seus militants van integrar-se a ERC. Ara, el partit ha tornat a l'esfera política aplicant diversos canvis en la línia ideològica i conservant —malgrat que no hi té cap lligam— el nom de l'anterior organització. Ha aconseguit, a més, representació a l'Ajuntament de Ripoll amb una regidora, Sílvia Orriols. 

També et pot interessar...