rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Frustren un intent de gravar els presos catalans a Lledoners

L’home hauria aparaulat uns 15.000 euros per la gravació del vídeo al centre penitenciari català
Junqueras i Romeva, en una imatge d'arxiu en campanya | CatalunyaDiari.cat

 

Primer Estremera i després Lledoners. La polèmica per la difusió d’un vídeo a la presó madrilenya d’Estremera on apareixien Junqueras, Romeva i Forn podria haver saltat de nou a la palestra, si institucions penitenciàries no hagués actuat d’ofici per frustrar l’intent d’un recús de firmar un vídeo dels polítics i activistes catalans a Lledoners.

 

Segons treu a la llum ‘Nació Digital’, Serveis Penitenciaris ha frustrat aquesta mateixa setmana la temptativa d’un pres del mòdul 2, on estan ubicats Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Jordi Sànchez, Josep Rull, Joaquim Forn i Jordi Cuixart, de gravar-los mentre eren a la presó. 

Hauria aparaulat 15.000 euros per la gravació del vídeo

És una de les notes més cridaneres de la notícia. L’home, que segons indica el mitjà citat seria un pres que podria marxar algun cap de setmana o alguna nit perquè no està catalogat com a conflictiu, hauria admès que tenia la intenció de vendre vídeos captats a la presó catalana.

 

Al fil d’aquesta mateixa revelació, el mateix convicte hauria assegurat que la quota que li havien ofert per gravar els polítics catalans empresonats era de 15.000 euros.

 

El president Quim Torra a la seva arribada al centre penitenciari de Lledoners | cedida

 

Van detectar-li un mòbil a la presó

Serveis Penitenciaris hauria actuat ‘de facto’ va detectar el mòbil després d’un dels registres pel centre. En aquest sentit, doncs, els funcionaris de Lledoners haurien informat de la troballa i s’hauria evitat així la difusió d’un vídeo com el d’Estremera.

 

Finalment, però, cal esmentar que hi ha una gran diferència respecte a la gravació d'Estremera. I és que si bé és cert que les imatges de Lledoners haurien estat enregistrades amb un mòbil, la gravació d'Estremera s'hauria fet amb un rellotge espia introduït al centre penitenciari per l’intern citat. El pres que va gravar les imatges, d’altra banda, estaria gaudint d’un permís a hores d’ara.

Comentaris