Una fundació de Convergència va cobrar dos milions «d'origen desconegut» durant el mandat d'Artur Mas

Més de sis milions van ser abonats en xecs i efectiu

Artur Mas, en una imatge d'arxiu
Artur Mas, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Artur Mas torna a estar entre l’espasa i la paret. L’expresident de la Generalitat torna a veure com les presumptes trames i cobraments il·lícits de Convergència i Unió entre els anys 2012 i 2015 —anys on Mas era el màxim responsable de la formació— el tornen a assenyalar directament.

Segons treu a la llum ‘El País’, un informe policial dut a terme entre els anys 2012 i 2015 revela que la principal fundació annexa a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va ingressar dos milions d’euros «d’origen desconegut».

Més de sis milions, abonats en xecs i efectiu

L’informe que incrimina Artur Mas, així mateix, no s’atura en aquest punt. Segons revela el mitjà citat, els dipòsits treuem a la llum que CatDem i la FundacióFòrum Barcelona van ingressar —sempre en els anys de la gestió de Mas— un total de 16,9 milions.

Crida l’atenció, però, que la majoria d’aquests van arribar a Convergència Democràtica de Catalunya a través de donacions de grans empreses i més de sis milions van ser abonats mitjançant xecs i en efectiu.

L'expresident Artur Mas, en una conferència a Barcelona
L'expresident Artur Mas, en una conferència a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Prova, finalment, que hauria resultat un detonant perquè l’informe policial dugués a terme un escrutini minuciós a les factures del partit i acabés trobant dos milions d’euros «d’origen desconegut».

La Guàrdia Civil va trobar un document que involucrava Mas en la Caixa B del partit

La Guàrdia Civil va trobar el passat dimecres, 27 de juny,  una prova que involucraria l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, en la gestió de la Caixa B de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). 

Els investigadors haurien trobat un ‘power point’ a la seu del partit que descriu els mecanismes interns de funcionament que confirmaria que Mas era el responsable de supervisar i coordinar la feina dels departaments de tresoreria. Espai on, de fet, es van dur a terme les pràctiques del presumpte delicte de finançament del 3%.


Comentaris

envia el comentari