ÚLTIMA HORA

🔴 La Caixa de Solidaritat paga els 4,1 MEUR de fiança

Una fundació de Convergència va cobrar dos milions «d'origen desconegut» durant el mandat d'Artur Mas

Més de sis milions van ser abonats en xecs i efectiu
Artur Mas, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Artur Mas torna a estar entre l’espasa i la paret. L’expresident de la Generalitat torna a veure com les presumptes trames i cobraments il·lícits de Convergència i Unió entre els anys 2012 i 2015 —anys on Mas era el màxim responsable de la formació— el tornen a assenyalar directament.

 

Segons treu a la llum ‘El País’, un informe policial dut a terme entre els anys 2012 i 2015 revela que la principal fundació annexa a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) va ingressar dos milions d’euros «d’origen desconegut».

Més de sis milions, abonats en xecs i efectiu

L’informe que incrimina Artur Mas, així mateix, no s’atura en aquest punt. Segons revela el mitjà citat, els dipòsits treuem a la llum que CatDem i la FundacióFòrum Barcelona van ingressar —sempre en els anys de la gestió de Mas— un total de 16,9 milions.

 

Crida l’atenció, però, que la majoria d’aquests van arribar a Convergència Democràtica de Catalunya a través de donacions de grans empreses i més de sis milions van ser abonats mitjançant xecs i en efectiu.

 

L'expresident Artur Mas, en una conferència a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

 

Prova, finalment, que hauria resultat un detonant perquè l’informe policial dugués a terme un escrutini minuciós a les factures del partit i acabés trobant dos milions d’euros «d’origen desconegut».

La Guàrdia Civil va trobar un document que involucrava Mas en la Caixa B del partit

La Guàrdia Civil va trobar el passat dimecres, 27 de juny,  una prova que involucraria l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, en la gestió de la Caixa B de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). 

 

Els investigadors haurien trobat un ‘power point’ a la seu del partit que descriu els mecanismes interns de funcionament que confirmaria que Mas era el responsable de supervisar i coordinar la feina dels departaments de tresoreria. Espai on, de fet, es van dur a terme les pràctiques del presumpte delicte de finançament del 3%.