Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Antoni Fernández Teixidó, líder de Lliures

El fundador de Lliures abandona la plataforma pels incompliments de Manuel Valls

L'exdirigent convergent Antoni Fernández Teixidó considera que el projecte que ell mateix va impulsar no està prou representat a la candidatura de l'exprimer ministre francès

L'exdirigent convergent Antoni Fernández Teixidó ha decidit abandonar la seva formació, Lliures
L'exdirigent convergent Antoni Fernández Teixidó ha decidit abandonar la seva formació, Lliures | EFE

 

L'exdirigent de CDC Antoni Fernández Teixidó ha decidit abandonar Lliures, la plataforma que ell mateix va crear, perquè creu que no està prou representada a la llista per Barcelona com havia acordat amb Manuel Valls. La setmana passada, Valls va presentar la seva candidatura definitiva, en la qual C's hi té una presència majoritària. De moment, Lliures manté l'acord amb l'exprimer ministre francès, una decisió que haurà de ratificar l'executiva ordinària ja prevista prèviament per dijous, en què previsiblement es ratificarà.

  • Més notícies relacionades: Jordi Cuixart i Txell Bonet seran pares per segon cop

Lliures es va sumar al projecte de Valls a principis d'any

Recordem que la plataforma va decidir unir-se a la candidatura de Manuel Valls per guanyar Barcelona el passat mes de gener. Es tracta de la seva primera aventura electoral, ja que si bé va néixer fa més de dos anys, fins ara no havia trobat el moment oportú per llançar-se a la política activa. 

Al gener, els cinc-cents militants de la formació van aprovar amb un 67% de vots a favor unir-se a l'exprimer ministre francès, en considerar que es tracta d'una oportunitat perfecta per donar a conèixer el seu projecte polític liberal i catalanista. Teixidó, que va ser un dels fundadors i que ara abandona la plataforma, ja es va declarar obertament no independentista, i va titllar els seus antics companys de partit de radicals i agitadors en diverses ocasions. 

Josep Bou al costat de Cayetana Álvarez de Toledo i Alejandro Fernández, a la UAB
Josep Bou al costat de Cayetana Álvarez de Toledo i Alejandro Fernández, a la UAB | Cedida

 

Josep Bou obre les portes a l'exprimer ministre francès

També cal dir que el candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha oferit a Manuel Valls integrar-se a la seva candidatura per «fer front al populisme i separatisme» davant del que considera el «possible pacte» entre Ada Colau i Ernest Maragall després de les eleccions del 26 de maig.

  • Més notícies relacionades: Álvarez de Toledo: «Girona és el lloc on la democràcia és més fràgil de tota Espanya»

Segons Bou, Valls «ha de deixar de flirtejar amb nacionalistes» amb la sortida de Teixidó de Lliures i escollir el «bon camí». Per això, li proposa unir-se al PP per formar una «gran llista» que aglutini el vot constitucionalista. Bou també ha aprofitat per reivindicar Sant Jordi com la «verdadera» diada de Catalunya, ja que assegura que inclou «tots els nacionalistes i no nacionalistes».