Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Impulsen un nou partit catalanista que es presentarà el 3 de febrer a Barcelona

L'impulsen empresaris, advocats i economistes, entre altres perfils professionals

L'hemicicle del Parlament de Catalunya.
L'hemicicle del Parlament, en una imatge d'arxiu. | Cedida

En l'època de convulsió política que viu Catalunya, el panorama polític s'ha transformat de manera important: han desaparegut diversos partits, n'han nascut d'altres, s'han format coalicions o confluències de diverses menes... i la situació continua. En els properes dies, Catalunya assistirà al naixement d'una nova formació política de caràcter catalanista, però partidària de desenvolupar la seva acció política sempre dins dels paràmetres de la Constitució espanyola.

Un partit impulsat per professionals i intel·lectuals catalanistes

Jordi Alberich, Carlos Cuatrecasas, Àngels Garcia Roca, Eugeni Gay, Margarita Mauri, Josep Miró i Ardèvol, José Luis Oller Ariño, Josep Maria Prat Sabat, Manuel Silva, Fèlix Riera, Baldiri Ros, Alfredo Pastor, Víctor Pou o Miquel Vilanova. Aquests són els  noms de professionals procedents del món de l'empresariat, l'advocacia o l'economia que han impulsat aquesta nova formació, que publica aquest dissabte el seu manifest fundacional a 'La Vanguardia'.

La seva presentació serà el proper dilluns, dia 3 de febrer, al Cercle d'Economia de Barcelona. Es defineixen com a afins al catalanisme, però partidaris d'actuar en el marc de la Constitució «des de les importants competències d'autogovern que tenim» i deixar enrere «la fractura creada pel procés secessionista de Catalunya».

Una crida a la societat civil

Amb aquest primer ímput públic, el nou partit, del qual encara no s'ha desvelat el nom, ha fet una crida «a la societat civil de Catalunya per implicar-se en política» i s'ha reivindicat com a proposta que «té a l'espina dorsal del seu ideari i programa l'abordatge eficient als problemes específics de Catalunya en el marc de la política general espanyola i de la Unió Europea».

També et pot interessar...