Gabriel Rufián es burla d'una pancarta unionista a Twitter

El diputat d'ERC contesta, a través de les xarxes socials, una pancarta vista a la manifestació unionista del 12 d'octubre a Barcelona.

Gabriel Rufián, en un acte d'Esquerra Republicana a Santa Coloma de Gramenet
Gabriel Rufián, en un acte d'Esquerra Republicana a Santa Coloma de Gramenet | CatalunyaDiari.cat

Gabriel Rufián és un personatge que no cau massa bé als unionistes catalans, però això no és cap novetat. Amb freqüència, el diputat d'ERC es veu immers en tensos enfrontaments a les xarxes socials, on sovint veiem comentaris ofensius cap a la seva persona i fins i tot cap a la seva família. Tampoc es defensa malament en els mitjans de comunicació, on compta amb molts altres detractors.

Durant el matí d'aquest divendres 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, Rufián ha tornat a ser protagonista per una pancarta en la concentració espanyolista, convocada a Barcelona per Democràcia Nacional i Falange Espanyola. En la pancarta es pot llegir: «Rufián gos analfabet no volem gent així», una imatge que ha arribat a mans del mateix diputat.

L'última polèmica de Gabriel Rufián a Twitter

Lluny de quedar-se callat i estalviar-se la polèmica, Rufián ha volgut contestar aquesta provocació i ha fet burla en el seu perfil de Twitter amb les següents paraules: «jo sóc més de gats». Aquestes declaracions han encès encara més als unionistes, que li han proferit tota mena d'insults, i han provocat la riota dels independentistes, que sempre gaudeixen de les declaracions incendiàries de Rufián. El detall més comentat ha estat el fet que a la pancarta sortís la paraula «asin».

En qualsevol cas, el diputat del Congrés per part de la formació republicana sempre es troba a l'epicentre de la polèmica. Una de les que més rebombora ha provocat es va produir en la comissió d'investigació d'Álvarez Cascos, quan Rufián va titllar de "palmera" a la diputada del PP Beatriz Escudero. Aquesta darrera li va contestar dient-li «imbècil» i abandonant la sala demanant l'empara del president de la comissió. En seu parlamentària també s'ha trobat cara a cara a altres personatges com l'expresident José María Aznar.

Jornada tranquil·la a Barcelona

D'altra banda, la jornada del 12 d'octubre ha transcorregut sense incidents a Barcelona. Les manifestacions espanyolistes i independentistes no s'han arribat a creuar i, per sort, no s'ha produït cap moment de tensió. 200 persones han sortit des de plaça Espanya després de la convocatòria de Democràcia Nacional i Falange, mentre que en 1.500 persones es reunien en els Jardinets de Gràcia convocats per Plataforma Antifeixista i els CDR.


Comentaris

envia el comentari