Gabriel Rufián, sobre la convocatòria d'eleccions a Catalunya: «155 monedes de plata»

Les monedes de plata representen el preu de la traïció de Judes

 

Sembla que el procés independentista ha patit un retrocés considerable durant el matí d'aquest dijous 26 d'octubre, quan a la reunió de Junts pel Sí al Parlament ha començat a guanyar pes l'opció de la convocatòria d'eleccions. Les primeres reaccions han estat les de la CUP, grup que ha afirmat que el Govern de la Generalitat ha desobeït el mandat democràtic en decidir convocar eleccions, que segons últimes informacions se celebrarien el pròxim 20 de desembre. També s'ha pronunciat sobre aquest tema el diputat d'ERC Gabriel Rufián, qui està acostumat a declaracions polèmiques i publicacions que provoquen un autèntic incendi a les xarxes socials.

 

Rufián ha comentat el següent sobre la decisió de Puigdemont: «155 monedes de plata». El tuit fa referència a l'article 155 de la Constitució i també a les monedes de plata, que simbolitza el preu de la traïció. Les 30 monedes de plata representen el preu pel qual el Judes, a la Bíblia, va trair a Jesucrist abans de l'Últim Sopar. Unes declaracions de Rufián que simbolitzen el sentiment generalitzat del sector independentista, que es pot haver vist traït pel govern de Puigdemont i la seva decisió de no seguir endavant amb la declaració d'independència.

 

Hi ha dos tipus de respostes al tuit de Rufián, els que posen la nota d'humor i riuen de la indignació del diputat i els usuaris que mostren el seu desconcert amb la decisió dels independentistes.

 

El tuit també evidencia que a partir d'ara s'obrirà una profunda escletxa no només als partits independentistes, sinó al PDECat, ja que dins el mateix partit hi havia veus a favor de les eleccions i unes altres a favor de la DUI. Malgrat aquest canvi d'última hora, no sembla que el Partit Popular s'hagi de fer enrere en l'aplicació de l'article 155.