Gabriel Rufián demana que la mesa del Parlament «s'ho jugui tot» i investeixi Carles Puigdemont

El diputat republicà també ha recordat, en una entrevista a '8 al dia', que no és cap misteri que qualsevol polític independentista pot acabar a la presó

El diputat d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha estat aquest dimarts al programa '8 al dia', on ha parlat sobre el ple que se celebrarà avui al Parlament de Catalunya, i la possibilitat d'investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. El republicà ha defensat que la mesa de la cambra catalana «s'ho jugui tot» i s'atreveixi a investir el cap de llista de Junts per Catalunya.

«Qui no sàpiga a què s'enfrontava, millor que no s'hi hagués posat», ha insistit el diputat, que també ha assenyalat que l'expresident Carles Puigdemont és «el candidat legítim sigui quina sigui la seva situació jurídica, igual que Junqueras és el vicepresident». No obstant això, Rufián ha indicat que la seva formació donarà suport a qualsevol altre candidat que proposi Junts per Catalunya. 

«Qualsevol polític independentista pot entrar a la presó»

Sobre els recents empresonaments d'alguns membres de l'anterior Govern, així com la detenció de l'expresident Carles Puigdemont, que ja ha passat tres nits en una presó alemanya. «El que ningú entendria és que algú entrés a la presó perquè sí», ha insistit el diputat republicà, que ha afegit que no és cap secret que «qualsevol polític independentista pot entrar a la presó, però amb el cap alt». 

Gabriel Rufián ha assenyalat que el pròxim candidat a presidir el Govern ha de ser consensuat
Gabriel Rufián ha assenyalat que el pròxim candidat a presidir el Govern ha de ser consensuat | '8 al dia'

 

En aquest sentit, sobre el futur candidat a presidir la Generalitat, Gabriel Rufián ha assenyalat que és positiu que sigui «consensuat per les tres forces independentistes», però que això no vol dir que no es pugui tirar per la creació d'un «front antirepressiu», amb el suport dels comuns. Sobre la possibilitat de celebrar noves eleccions, el diputat republicà l'ha titllat de «bogeria», ja que creu que «la gent va votar república» i això obliga a arribar a acords. 


Comentaris

envia el comentari