rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Gabriel Rufián desvincula l'independentisme de Fèlix Millet i recorda que és «amic personal» de José María Aznar

El diputat republicà ha concedit una entrevista a Ràdio Euskadi
Gabriel Rufián ha indicat que Fèlix Millet és «amic personal d'Aznar» | Cedida

 

El diputat d'Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, s'ha mostrat sorprès que es vinculi Félix Millet, un dels principals acusats del cas Palau, amb l'independentisme, per ser membre «honorífic de les FAES i amic personal d'Aznar». «Nostre no és. És com quan ens vinculen amb Pujol», ha assenyalat el republicà, que ha indicat que «ERC és un partit amb 87 anys d'història impol·luta». 

 

Crítiques també a Podem

En declaracions a Ràdio Euskadi, Rufián ha criticat, a més, que una formació com el PP, que ha qualificat de «quasi extraparlamentari» estigui governant la Generalitat. En aquest sentit, ha reconegut que veu al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, «més fort que mai», gràcies al suport de Ciutadans i del PSOE. 

 

«Fins i tot hem vist Podem aplicant un silenci curiós i una espècie de 155 a la seva cúpula per independentistes», ha criticat, afegint que, encara que Podem va despertar molta il·lusió en els seus orígens, «s'ha anat aproximant a posicions de la vella política» per «pura supervivència». 

 

Alguns sectors independentistes de Podem, com la d'Albano Dante Fachin, van acabar abandonant la formació | CatalunyaDiari.cat

Rufián considera Puigdemont el president «legítim»

D'altra banda, ha insistit que el «procés d'autodeterminació català» ha demostrat que les forces polítiques que el conformen han arribat a acords fins i tot en «pitjors escenaris» que l'actual, cosa que per al republicà reflecteix «l'enorme victòria del procés». «Estem convençuts que s'aconseguirà una solució que per a nosaltres seria restituir el 'statu quo' previ al cop d'estat del 155, que inclou al president Carles Puigdemont», ha explicat Rufián. 

 

En aquest sentit, ha apostat perquè els «exiliats i qui estan a la presó puguin exercir els seus drets», cosa que també «inclou a Puigdemont». El republicà ha assenyalat que, per a ells, el president legítim és Puigdemont, però que, si no pot tornar per la «repressió de l'estat», la segona opció és el número dos, és a dir, «el vicepresident».

 

Carles Puigdemont és el president legítim per a Rufián | Twitter

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris