Gabriel Rufián publica una carta de Junqueras i les xarxes esclaten contra ell

Ha denunciat l'empresonament del candidat d'ERC
Grabriel Rufián | CatalunyaDiari.cat

 

Gabriel Rufián, diputat d'ERC, és molt conegut per dir sempre el que pensa tal com raja, cosa que li ha comportat alguna polèmica a les xarxes. La campanya per les eleccions d'avui ha sigut molt dura per tots els candidats, plena de retrets i crítiques, i, en el cas de Rufián, no podia acabar sense una nova polèmica. Ahir al vespre, el polític va publicar un missatge que va revolucionar Twitter en molt poca estona.

 

El missatge polémic de Rufián

Rufián va compartir una les imatges d'una carta, amb data del 7 de desembre, que Oriol Junqueras havia escrit a la presó per als seus fills. En aquesta, el candidat d'ERC explica el retrobament que va viure a la presó amb els seus fills i es lamentava perquè, molt probablement, no els tornaria a veure en un mes.

 

Gabriel Rufián va acompanyar la carta amb una frase molt polèmica dirigida a tots els catalans que estan avui cridats a les urnes: «Si esto no te da vergüenza vota a carceleros. Si te da, vota dignidad». El polític independentista ha separat així les diferents opcions electorals de cara a la votació d'avui, una de les més importants de la recent història de Catalunya.

 

La rápida reacció de les xarxes

La reacció no es va fer esperar i, en poca estona, el missatge ja tenia més de 9.000 retuits i més de 13.000 'm'agrada'. També centenars d'usuaris van decidir comentar les paraules de Rufián, obrint un encès debat entre els que hi estaven a favor i els que estaven en contra. Tot i això, els crítics amb Rufián es van fer notar més i van publicar missatges contra el polític.

Una usuària de Twitter replicava a Rufián que «el que fa vergonya és la fractura social que heu creat a Catalunya i l'atropellament a la Constitució. No me n'alegro de l'empresonament de ningú, però sí que la llei es compleixi». Mentre que un altre donava suport a la tesi de Rufián dient que «votar els carcellers, et fa còmplice».