Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, al ple de pròrroga de l'estat d'alarma

Rufián dedica una sola paraula al rei Felip i bat rècords a Twitter

El portaveu d'ERC s'ha tornat a fer viral per un comentari a la xarxa

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, al ple de pròrroga de l'estat d'alarma
Gabriel Rufián ha fet un comentari sobre la monarquia espanyola que s'ha tornat viral | CatalunyaDiari

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, només ha necessitat una paraula per tornar a ser notícia i estar en boca de tothom. El diputat no desaprofita cap oportunitat per comentar l'actualitat política, i aquesta vegada ha encès Twitter amb una piulada posant en problemes la monarquia espanyola. 

Rufián ha compartit al seu perfil d'aquesta xarxa social una  notícia  del diari 'El Mundo' titulada: 'Felip VI es bolca en reparar la imatge d'Espanya a l'exterior'. Ara bé, la  polèmica ve del comentari que ha acompanyat  a la informació, i és que el polític d'ERC ha preguntat als seus seguidors: «Abdica?».

El comentari, que es pot considerar com tot un dard al rei  i a la Casa Reial en general, s'ha tornat  viral en hores, i ara per ara ja acumula més de 10.000 m'agrada i 3.000 comentaris de tota mena.

Rufián no té clara la decisió d'ERC respecte a Laura Borràs

El Congrés dels Diputats  decidirà aquest dijous, 25 de juny, si concedeix el suplicatori del Tribunal Suprem per poder investigar la portaveu de JxCAT, Laura Borràs, sobre suposades irregularitats mentre va ser directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). 

El passat dimarts, el portaveu dels republicans al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va assegurar que la seva formació encara no havia decidit el vot, tot i que va recordar que a nivell aritmètic els vots d’ERC són «irrellevants». En tot cas es va manifestar a favor de trobar una posició comuna del sobiranisme català i altres forces.

Un cop aprovat en comissió, el dictamen s’elevarà al ple del Congrés dels Diputats que el debatrà i votarà a porta tancada el pròxim 25 de juny. Si –com es preveu- s’aprova,  Laura Borràs perdrà la immunitat parlamentària  i el Tribunal Suprem la podrà investigar com a imputada.

El passat 17 de desembre, el Tribunal Suprem va obrir la causa contra Borràs seguint les actuacions del Jutjat d’Instrucció 9 de Barcelona, a qui la defensa de la portaveu de JxCAT acusa d’iniciar una investigació judicial «prospectiva» amb motivacions polítiques.