Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Reunió entre PP i Ciutadans el 18 de febrer de 2020.

Galícia, l'obstacle per a l'entesa total entre PP i C's

Les dues formacions van mantenir una reunió dimarts a la tarda

Reunió entre PP i Ciutadans el 18 de febrer de 2020.
Casado i Arrrimadas es donen la mà abans de la reunió PP-C's d'aquest dimarts. | Europa Press

El líder del PP, Pablo Casado, ha «estès la mà» a la portaveu parlamentària de Ciutadans, Inés Arrimadas, per arribar a un acord davant les eleccions al País Basc i Galícia que se celebraran el proper 5 d'abril. En el cas d'aquesta última autonomia, on el PP descarta anar en coalició electoral, els populars ofereixen seguir negociant una altra fórmula «més enllà» de dijous, atès que és llavors quan acaba el termini per registrar coalicions electorals. Galícia és el principal obstacle per tancar l'acord total atès el 'no' rotund de Feijoó a anar de la mà de C's, sense representació ni implantació en aquesta comunitat.

Però el PP  vol seguir negociant, malgrat l'obstacle gallec. Així ho assegurava aquest dimarts al vespre en roda de premsa el secretari general del PP, Teodoro García Egea, després de la reunió «cordial i productiva» de gairebé hora i mitja que van mantenir al Congrés el PP i Ciutadans. Casado va anar-hi acompanyat pel seu número dos mentre que Arrimadas ho va fer amb el secretari d'Acció Institucional de la gestora, José María Espejo-Saavedra, de la seva màxima confiança.

Bona sintonia, però Galícia com a principal escull

El secretari general del PP ha indicat que els dos partits han mostrat una «bona sintonia» durant aquesta trobada i ha assenyalat que han evidenciat que «estan d'acord en allò que és fonamental» i en «dir sí a Espanya Suma».

Segons ha dit, es tracta que els acords postelectorals de PP i C's després de les autonòmiques i municipals del maig de 2019 ara es converteixin en «acord preelectorals» perquè «comparteixen el mateix objectiu d'evitar la fragmentació dels votants de centre-dreta i oferir governs de llibertat enfront dels nacionalistes i les alternatives d'esquerres».

Entesa pel que fa a Euskadi

Pel que fa al País Basc, García Egea ha recalcat que tots dos partits tenen clar que «cal unir esforços perquè la fragmentació electoral no penalitzi als votants que volen votar una opció que defensi la Constitució, al País Basc, a Espanya i a la llibertat». De fet, ha dit que si PP i C's haguessin concorregut junts a les generals l'últim escó no hauria estat per Bildu sinó per a la coalició.

A Euskadi, ha indicat que l'espai de centre-dreta està «fraccionat» i un projecte «aglutinador de PP i Cs pot ajudar que els esforços es multipliquin». «En el cas de Galícia, el problema no és el mateix i cal seguir treballant veient la casuística de cada un dels territoris», ha emfatitzat.

També et pot interessar...