García Albiol pretén tancar el 60% d'organismes de la Generalitat

Reduiria a més de la meitat els 400 que hi ha actualment
El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol
Xavier García Albiol parla dels canvis que pretén per en la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

Xavier García Albiol continua realitzant els seus actes de campanya, camí a les eleccions del 21 de desembre, on espera que «el vot silenciós» del que sempre parla i que, segons ell, alimenta al PP a Catalunya, surti a la llum en les properes setmanes. D'aquesta manera, espera aixecar els resultats a les enquestes, en favor del partit al que lidera, el qual, de moment, sembla difícil que arribi als 10 escons.

 

No obstant això, el secretari general del grup conservador continua proposant les accions que pretén realitzar un cop superades les eleccions, en cas que aconsegueixi assolir el poder. Aquesta vegada, García Albiol ha afirmat que, entre les seves mesures, es troba tancar o fusionar el 60% dels 400 organismes i societats que té l’administració pública catalana.

 

L’objectiu, tancar els «xiringuitos independentistes» que va edificar el Govern de Junts pel Sí, dels quals afirma que «no serveixen per res» i que l’únic que provoquen es que s’hagi de «pagar nòmines» a persones que «es dediquen a parlar malament d’Espanya». D’aquesta manera, busca reduir els càrrecs de confiança i direcció de la Generalitat.

Un passeig entre «catalans normals»

El dirigent català del PP, Xavier Garcia Albiol
El dirigent català del PP diferència entre «catalans normals» i els que han «peregrinat» | Cedida

 

García Albiol ha dit aquestes paraules durant la ruta que ha realitzat pel mercat de Sant Cosme de El Prat de Llobregat, a Barcelona. Durant aquest, ha fet evidència de les dues realitats que viuen a Catalunya. Una d’elles, encapçalades pels «catalans normals», els quals tenen «problemes i inquietuds normals» i que busquen «viure en pau amb el màxim de llibertat i naturalitat».

 

A l’altre costat, ha ubicat a tots aquells que han «peregrinat» a Brussel·les, seguint a un «encantador de serps», fent clara referència a Carles Puigdemont, del qual ha considerat que, junt amb la resta de líders polítics independentistes, «han intentat realitzar un cop d’Estat». Aquesta situació, segons el líder del PP, ha acabat amb «l’espectacle més esperpèntic» i deixant «imatge de ridícul».

Un vot, un polvoró

Xavier García Albiol també ha viscut un moment curiós en el seu passeig. Quan es creuava amb algun ciutadà, li oferia un polvoró. En cas d’acceptar-lo, Albiol preguntava quants familiars es trobaven a la llar i, després de rebre la resposta, li donava el dolç afegint-li «tingui: un vot, un polvoró». Finalment, acabava la seva anècdota recordant que «no s’equivoqui de papereta».

 

Els vincles amb Andalusia

Juanma Moreno parla dels vincles de Andalusia amb Catalunya
Juanma Moreno parla dels vincles de Andalusia amb Catalunya | Cedida

 

En el recorregut, també s’hi ha deixat veure Juanma Moreno, el president del partit a Andalusia, qui ha fet referència als llaços que uneixen als catalans amb els habitants de més del sud d’Espanya. Sobre ells, ha indicat que desitja seguir veient la «fraternitat i amor» que sempre els ha relacionat, reclamant que ningú té dret a «trencar aquests vincles».

 

D’altra banda, ha aprofitat per carregar sobre el seu rival ideològic, el PSC, del qual ha considerat que l’absència de Susana Díaz durant la campanya és deguda a que «Iceta no la deixa venir». En aquest sentit, ha advertit sobre la pluralitat d’idees que mostra actualment el partit socialista, doncs considera que «no diu el mateix en tots els racons d’Espanya».Comentaris

envia el comentari