García Albiol volia que el 155 s'apliqués a Catalunya per més d'un any

Admet que les pressions de PSOE i C's van obligar a convocar eleccions anticipades
El president del PP català, Xavier García Albiol.
García Albiol volia que el 155 s'apliqués durant més temps | Cedida

Poc més d’un mes enrere, es confirmava l’aplicació del 155 de la Constitució sobre Catalunya, el qual provocava, entre altres coses, la cessió del Govern en favor de l’executiu espanyol. Aquella decisió va provocar la convocatòria de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre. No obstant això, la realitat hauria estat diferent si s’hagués aprovat la proposta que oferia Xavier García Albiol.

«Jo era partidari d’aplicar l’article 155 en un període d’un any o un any i mig, per intentar corregir aquelles desviacions que es produeixen en diferents àmbits de la Generalitat», reconeixia el secretari general del PPC en una entrevista a ‘El Español’. Amb això, admetia ser contrari a la convocatòria, doncs prioritzava el control de la Generalitat per damunt de formar un nou Govern.

 

Tot i això, la proposta de Garcia Albiol no va ser considerada perquè la decisió va ser consensuada amb PSOE i Ciudadanos, els quals «van condicionar el suport a la convocatòria immediata». A més, va detallar que van ser els socialistes qui van exigir que aquesta es desenvolupés abans del 2018, doncs el partit d’Albert Rivera «parlava de finals de gener».

Una campanya «singular»

El líder conservador també va valorar les campanyes electorals, les quals comptaran amb el distintiu d’Oriol Junqueras, que les realitzarà des de la presó, i de Carles Puigdemont, que ho farà des de Bèlgica. Per aquest motiu, García Albiol no va dubtar de qualificar el procés previ a les votacions com a «singular».

 

Tot i això, el candidat va assegurar que «un candidat fugat de la justícia i un altre empresonat per dur a terme un cop d’Estat» no alteraran «l’escenari». En aquest sentit, va fer referència que «tot el que havien d'influir, ja ho han fet», admetent que les estratègies dels partits independentistes ja estan descobertes, pel que no implicaran un factor sorpresa en la campanya.

 

Al crit de «a por ellos»

 

 

García Albiol ha estat notícia en les últimes hores pel seu primer acte de campanya, que va realitzar a la Sala Bikini de Barcelona. En ell, el dirigent del PPC va demanar al seu electorat «capgirar les enquestes», defensant «una gran Catalunya dins d’una altra gran nació, Espanya». Finalment, va tancar la seva estrena electoral amb el polèmic crit de «a por ellos».Comentaris

envia el comentari