IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El general franquista, Ramón Dávila, exigeix la intervenció armada de Catalunya

El general, actualment retirat, va ajudar Franco a l'hora d'iniciar l'ofensiva contra Catalunya durant la Guerra Civil espanyola

Militars de l'exèrcit espanyol
Militars de l'exèrcit espanyol en una imatge d'arxiu | Cedida

«Estem a punt de perdre la pàtria». Amb aquestes paraules el general retirat, Ramón Dávila, ha exigit una intervenció armada a Catalunya amb la clara voluntat d'evitar la formació d'un nou Govern català. 

Dávila, de fet, considera que la presa de possessió de Quim Torra el passat dijous, 17 de maig, va ser un autèntic frau. Ho considera perquè el 131è president de la Generalitat de Catalunya ho va fer a través d'un acte on no comptava amb cap instantània del rei Felip VI i es tractava, per tant, d'un «cop d'estat declarat»

  

«No queda res, d'Espanya», diu el general franquista

Dávila, qui ha fet palesa la seva gran irritació i indignació amb els fets ocorreguts a Catalunya els darrers mesos, ha recordat que «les coses s'estan posant cada vegada més lletges»

El general retirat i col·laborador de Franco a l'hora d'iniciar l'ofensiva contra Catalunya durant la Guerra Civil espanyola (1936-39), ha explicat també que l'executiu presidit per Mariano Rajoy no actua amb «els espanyols enfrontats» perquè «aquí no mana ningú, tampoc obeeix ningú, ni es compleix ni et fan complir, només amb Hisenda». 

Dos militars espanyols de l'Exèrcit de Terra amb un míssil Mistral, en una imatge d'arxiu.
Dos militars espanyols de l'Exèrcit de Terra amb un míssil Mistral, en una imatge d'arxiu. | EMAD

I per cloure el discurs al seu blog, aquest acaba afegint-hi una nota nostàlgica de la seva època franquista. «No en queda res, d'Espanya», explica l'ultradretà. 
 

Quim Torra i Roger Torrent han bombardejat Catalunya 

Dávila, finalment, té les seves particulars explicacions i al·legacions sobre per què Catalunya hauria de ser intervinguda militarment. En aquest sentit, doncs, l'exgeneral franquista relata que el president de Catalunya, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, són «colpistes». 

Roger Torrent i Quim Torra, després de ser nomenat
Roger Torrent i Quim Torra, després de ser nomenat | CatalunyaDiari.cat

 

Al fil de la seva incriminació a dues de les cares visibles del procés, aquest explica que han «bombardejat Catalunya» i que les seves «bombes han penetrat en les més vitals entranyes espanyoles».
 


Comentaris

envia el comentari