Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya: «Sortiu al carrer i feu-vos respectar»

El general de brigada Pedro Garrido, nascut a Lleida i fill i pare de Guàrdia Civils, ha pres possessió del càrrec en un acte a la comandància de Sant Andreu de la Barca

Al fons, el nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, durant el seu discurs.
Al fons, el nou cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, durant el seu discurs. | Guillem RS

 

La 7a Zona de la Guàrdia Civil, la que s'encarrega de Catalunya, estrena avui màxim comandament. El general de Brigada Pedro Garrido Roca, natural de Lleida, ha pres possessió avui del càrrec de cap de la Guàrdia Civil a Catalunya.  El passat 24 de maig va ser nomenat per l'ara exministre Juan Ignacio Zoido i avui, 12 de juliol, acompanyat per l'actual secretaria d'Estat de Seguretat, Ana Botella, ha assumit el càrrec en un acte a la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca.

En aquest acte també hi ha participat el director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera i el tinent general del Mando de Operaciones Territoriales de la Guàrdia Civil, Laurentino Ceña.  El comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquius, s'ha estrenat en el càrrec en el primer acte públic.

«Sortir al carrer i fer-se respectar»

En el seu discurs al pati d'armes de la Comandància s'ha dirigit als agents per demanar que no amaguin la seva condició de policies i que no se sentin amenaçats pel, segons ha dit ell, «una minoria» que els vol reduir a la mínima expressió. «Sortiu de les casernes, expliqueu què penseu, feu-vos respectar, hem de seguir al carrer per desenvolupar el paper transcendental de la Guàrdia Civil», ha dit als agents. «No hem de permetre que ens assanyalin, ni amb el dit ni de cap altra manera».

«Hem de seguir lluitant contra el crim organitzat, el terrorisme i contra aquells que volen trencar l'ordre constitucional»  en una clara referència al desafiament independentista dels darrers anys. I en aquest mateix tema, el nou general en cap ha lamentat que treballar per mantenir l'ordre constitucional els hi hagi retirat part de l'estima que li tenia el poble català a la Guàrdia Civil.

Si bé ha dit que no és avantatge per la tasca que haurà de desenvolupar, ha reivindicat la seva catalanitat i la seva infantesa a Lleida. Una catalanitat de cultura que ha mantingut, assegura, durant els anys que ha estat desplaçat a Madrid.