IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La Generalitat avisa que per poder col·locar creus grogues en una platja es necessita una autorització prèvia

El passat dilluns es van viure moments de gran tensió per una protesta d'aquest tipus a Canet de Mar, amb enfrontaments entre un grup d'encaputxats i membres dels CDRs

Les polèmiques creus grogues que el CDR de Canet de Mar va col·locar en una platja per escenificar la «mort» de la democràcia
Les polèmiques creus grogues que el CDR de Canet de Mar va col·locar en una platja per escenificar la «mort» de la democràcia | Twitter (@CDRCanet)

Després dels greus incidents que es van viure al municipi de Canet de Mar el passat dilluns per la presència de creus grogues en una de les platges del municipi, la Generalitat ha reaccionat i ha llançat un avís, per evitar que es tornin a viure situacions similars. 

Recordem que el CDR de Canet va decidir col·locar diverses creus de color groc amb missatges com «Democràcia» o «Catalunya» en una platja, però durant la protesta es van viure situacions de tensió, amb banyistes intentant treure-les, i finalment amb la intervenció d'una desena de persones amb les cares tapades que van retirar les creus i se les van emportar. Com a conseqüència dels enfrontaments entre aquest grup i diverses persones que volien evitar-ho, un total de cinc persones van resultar ferides.

L'ANC ha convocat una protesta similar a Mataró

Ara, el departament de Territori i Sostenibilitat ha reaccionat, i ha advertit que es necessita una autorització del mateix departament per dur a terme una acció de protesta com aquesta en una platja. Tot això tenint en compte que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una nova plantada de creus en una platja de Mataró, similar a la que va tenir lloc a Canet de Mar. 

Imatge dels enfrontaments entre independentistes i unionistes per les creus grogues a Canet de Mar
Imatge dels enfrontaments entre independentistes i unionistes per les creus grogues a Canet de Mar | CatalunyaDiari.cat

 

Fonts de Territori han explicat que la col·locació de creus implica un «ús intensiu» de la platja. Ara per ara, l'ANC no ha presentat cap sol·licitud, i el departament creu que «difícilment» hi ha temps perquè sigui concedit el permís per al pròxim diumenge. En tot cas, si finalment l'acció de protesta té lloc sense una autorització prèvia, les autoritats poden aplicar sancions a l'entitat convocant. 

La resposta de Territori pot tardar fins a quatre mesos

La petició que s'ha de presentar per poder dur a terme una acció de protesta com aquesta ha d'incloure, entre altres, la superfície que ocuparan les creus, així com l'horari en el qual tindrà lloc. Una vegada presentada, Territori demana un informe a l'ajuntament del municipi afectat, que ha de contestar, com a molt tard, en un mes. Pel que fa al departament, aquest pot tardar fins a quatre mesos a pronunciar-se, i acceptar o declinar la proposta.

 Amb tot, cal recordar que, després dels incidents viscuts a Canet de Mar, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va enviar una missiva a tots els alcaldes catalana, per demanar-los evitar aquest tipus d'incidents, i guardar la neutralitat de l'espai públic. 


Comentaris

envia el comentari