Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Govern català viu una crisi interna per les actuacions dels Mossos d'Esquadra en resposta a la rebuda de la sentència

La Generalitat crida a mantenir una actitud «cívica» en les mobilitzacions dels pròxims dies

L'executiu ha valorat positivament les mobilitzacions de la setmana passada, considerant que es van desenvolupar «de manera democràtica i pacífica»

El Govern català viu una crisi interna per les actuacions dels Mossos d'Esquadra en resposta a la rebuda de la sentència
La Generalitat crida a mantenir una actitud «cívica» en les mobilitzacions dels pròxims dies | Cedida

El Govern fa una crida a mantenir una actitud cívica en les manifestacions de les pròximes hores i dies.  Aquest dilluns està prevista una protesta davant del Palau de Congressos de Catalunya, a Barcelona, amb l'objectiu de «bloquejar» la visita de Felip VI i Tsunami Democràtic ha anunciat concentracions per a dissabte, dia de reflexió.

Aquest matí, a les 8 hores, s'ha reunit al Palau de la Generalitat el gabinet de seguiment encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra; el vicepresident, Pere Aragonès; les conselleres Meritxell Budó, Ester Capella i Alba Vergés, i els consellers Miquel Buch i Damià Calvet. Durant la reunió, s'ha fet un balanç de les mobilitzacions de la setmana passada i s'ha constatat que es van desenvolupar, en termes generals, «de manera democràtica i pacífica».

El gabinet també ha avaluat la situació de les persones ferides i detingudes des de la sentència. Pel que fa a les persones ferides, la consellera Vergés ha informat que no queda cap hospitalitzat a Catalunya pels incidents dels darrers dies.

Indignació per les declaracions del 3-O

En la mateixa línia del Govern, el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián ha demanat que les manifestacions d'aquest dilluns siguin «pacífiques». El líder republicà assegura que les manifestacions convocades neixen de la indignació per les declaracions del rei després de l'1-O, quan  es va posicionar al costat de la dreta quan els votants encara s'estaven curant les ferides de la repressió policial.

«El 3-O era un cap d'Estat que semblava un militar», ha dit sobre Felip VI, i ha assegurat que molts monàrquics es van sentir orfes aquests dies, i li ha emplaçat al fet que reflexioni sobre les protestes en contra de la seva presència.

També et pot interessar...