ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

La Generalitat demana poder gestionar l'Ingrès Mínim Vital

Chakir el Homrani defensa mantenir les competències de les residències perquè són «equipament socials»

Imatge del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en una atenció als mitjans
Assegura que cal que l'IMV passi a ser gestionat per la Generalitat per evitar una gestió com la dels ERTO | Catalunya Diari

La Generalitat presentarà un recurs d'inconstitucionalitat a l'ingrés mínim vital (IMV) del govern espanyol per evitar una gestió com la dels ERTO. Així ho ha anunciat el conseller de Treball, Afers Socials, i Famílies, Chakir el Homrani, aquest dimecres en declaracions a 'Catalunya Ràdio'. 

El cap del Departament ha afirmat que tenen «base jurídica» per presentar el recurs i ha recordat que la competència de la gestió d'aquestes prestacions recau sobre la Generalitat: «Les competències de les prestacions no contributives són de la Generalitat».

Ha criticat que el govern espanyol «no té voluntat de negociar» i coordinar-se amb la Generalitat i ha sostingut que cal una finestreta única per demanar l'IMV i la renda garantida de ciutadania (RCG), la prestació que gestiona el Govern.

«Gran preocupació» perquè els ERTO es converteixin en ERO i augmenti l'atur

El Homrani ha assegurat, a més, que la seva «gran preocupació» és que els ERTO es converteixin en ERO i provoquin un augment del nivell de desocupació «encara molt més important» del registrat en les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA). 

El conseller ha recordat que les polítiques públiques es paguen amb les cotitzacions dels treballadors i ha afirmat que l'augment de l'atur seria una «segona dificultat» en un moment en el qual es demana «valentia» per part de l'administració. «Tots els avenços fets des de 2008 s'han perdut en un trimestre», ha lamentat en declaracions a 'Catalunya Ràdio'.

El conseller ha reconegut que costarà «remuntar» la situació del mercat de treball i ha destacat la importància d'assegurar la cadena de pagaments.

En paral·lel, el conseller ha afirmat que la situació a les residències és «molt millor» que al març perquè s'ha «controlat» la «tensió» derivada de la falta d'EPI, PCR i personal. Així mateix, ha defensat mantenir les competències perquè les residències són «equipaments socials».


Comentaris

envia el comentari