La Generalitat demana a Sánchez una «taula de diàleg» sobre la llibertat dels «presos polítics i exiliats»

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha enviat aquest divendres una carta a la vicepresidenta Carmen Calvo
Quim Torra investit president de la Generalitat de Catalunya
La Generalitat demana al govern espanyol «parlar» de la llibertat dels presos catalans | CatalunyaDiari

 

La consellera Meritxell Budó ha enviat una missiva a la vicepresidenta espanyola Carmen Calvo, en la qual reclama una «taula de diàleg» sense línies vermelles, en la qual es pugui «parlar» de la «llibertat dels presos polítics i exiliats», es reconegui el dret a l'autodeterminació de Catalunya i s'impulsi el «progrés social i econòmic», explica Budó. «La majoria de catalans i un gran nombre d’espanyols creuen que l’actual conflicte s’ha de resoldre de forma eminentment política».

Budó insta pel diàleg

En aquesta carta, Meritxell Budó li adjunta l'enquesta de percepcions territorials a tot l'Estat, feta pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), amb l'objectiu de mostrar com els catalans pensen totalment diferent de la resta d'Espanya. «La majoria de catalans i un gran nombre d'espanyols creuen que l'actual conflicte ha de resoldre's de forma eminentment política, a través de la via del diàleg i la negociació», ha explicat Budó en referència als resultats de l'enquesta.

 

En aquest sondeig, la majoria dels catalans volen un referèndum, i Budó opina que és molt important que escoltin les peticions del poble català- «L'enquesta també constata que hi ha marge per a realitzar un referèndum a Catalunya. Aquesta és una petició que el 71% dels catalans reclamem com a via de solució del conflicte, contra el 22% que no ho volen», ha declarat la consellera.

També et pot interessar...

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.Comentaris

envia el comentari